Како се ПОХУЈУ пилеће ШНИЦЛЕ да буду сочне и мекане као душа - Тајна је у једном састојку из сваке кухиње који месо претвара у путер
Ако вам се десило да вам поховано месо испадне суво, тврдо или безукусно – време је да откријете једноставан трик који мења све. Овај рецепт не тражи никакве посебне састојке, а разлика у укусу и сочности је огромна!
Савршено поховане пилеће шницле треба да буду споља хрскаве и златне, а изнутра мекане и сочне, готово као да се саме топе у устима. Тајна није у некој специјалној техници, већ у редоследу и начину уваљавања меса, као и једном састојку који свака домаћица има у кухињи – свињској масти. Управо маст даје шницлама онај непоновљив мирис домаће кухиње и сочност због које сви траже још једно парче. У наставку откријте како се прави ово старинско јело које никада не излази из моде.
Потребни састојци:
- 500 г пилећег филеа
- 2 јаја
- 2 кашике брашна
- Презле по потреби
- Со и бибер по укусу
- 1 кашичица сувог зачина
- Свињска маст или уље за пржење
Припрема:
Пилећи филе исеците на танке шницле и нежно излупајте тучком до дебљине од око 5 mm.
Посолите, побиберите и оставите да одстоје десетак минута да месо упије зачине.
У једној чинији умутите јаја са мало соли и сувог зачина.
Половину шницли уваљајте у брашно, затим у јаја па у презле. Другу половину можете уваљати само у брашно и јаја – тако ћете добити две текстуре, мекшу и хрскавију варијанту.
У тигању загрејте маст (или уље ако не користите маст) и пржите шницле са обе стране док не добију прелепу златну боју.
Савет плус:
Ако желите додатну сочност - шницле можете кратко поклопити минут-два након пржења, док су још топле. Пара ће их учинити невероватно меканима.
Послуживање
Овако припремљене шницле су савршене уз пире кромпир, динстано поврће, домаћи ајвар или освежавајућу салату од купуса.
Најлепше од свега – и сутрадан су подједнако укусне и мекане, поготово ако их кратко подгрејете у рерни.