Мекане ГРИЗ КНЕДЛЕ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ уз које ће супа бити још укуснија! Лако се праве, нема шансе да вам се распадну!
Домаћа супа је увек наш фаворит када захлади. Греје, прија и даје нам све оне хранљиве састојке који су нам баш тада највише потребни.
Када је већ направимо, скоро увек пожелимо да буде још укуснија и лепша, па јој додамо гриз кнедле. Иако делују потпуно једноставно, многи се муче са њима.
Некоме испадну претврде, некоме се распадну, па уместо савршених кнедли добијемо нешто сасвим друго.
Зато сам издвојила начин припреме који увек даје резултат. Кнедле буду мекане, компактне и баш онакве какве нас подсете на детињство.
Састојци:
1 јаје
гриз
уље (сунцокретово или биљно)
со
Припрема:
У посуди умутимо јаје, гриз, уље и со, док маса не постане глатка, без иједне грудвице. Састојке додајемо постепено, одокативно, све док не добијемо идеалну густину.
Смесу оставимо око петнаест минута да одстоји на собној температури, како би гриз набубрио.
Када је спремна, кашичицом вадимо кнедле. Да се смеса не лепи за кашичицу, умочимо је у врућу воду пре сваког вађења. Кнедле спуштамо једну по једну у супу која већ лагано кува.
Кувамо их на слабој ватри, у полупоклопљеном лонцу, око петнаест минута. Затим угасимо ринглу, поклопимо лонац и оставимо кнедле да још петнаест минута одстоје у врелој супи.
За то време не подижемо поклопац, јер тако кнедле постану посебно мекане и лепо нарасле.
Уживамо у топлој, мирисној супи и савршеним кнедлама које увек успеју.