Mekane GRIZ KNEDLE PO BAKINOM RECEPTU uz koje će supa biti još ukusnija! Lako se prave, nema šanse da vam se raspadnu!
Domaća supa je uvek naš favorit kada zahladi. Greje, prija i daje nam sve one hranljive sastojke koji su nam baš tada najviše potrebni.
Kada je već napravimo, skoro uvek poželimo da bude još ukusnija i lepša, pa joj dodamo griz knedle. Iako deluju potpuno jednostavno, mnogi se muče sa njima.
Nekome ispadnu pretvrde, nekome se raspadnu, pa umesto savršenih knedli dobijemo nešto sasvim drugo.
Zato sam izdvojila način pripreme koji uvek daje rezultat. Knedle budu mekane, kompaktne i baš onakve kakve nas podsete na detinjstvo.
Sastojci:
1 jaje
griz
ulje (suncokretovo ili biljno)
so
Priprema:
U posudi umutimo jaje, griz, ulje i so, dok masa ne postane glatka, bez ijedne grudvice. Sastojke dodajemo postepeno, odokativno, sve dok ne dobijemo idealnu gustinu.
Smesu ostavimo oko petnaest minuta da odstoji na sobnoj temperaturi, kako bi griz nabubrio.
Kada je spremna, kašičicom vadimo knedle. Da se smesa ne lepi za kašičicu, umočimo je u vruću vodu pre svakog vađenja. Knedle spuštamo jednu po jednu u supu koja već lagano kuva.
Kuvamo ih na slaboj vatri, u polupoklopljenom loncu, oko petnaest minuta. Zatim ugasimo ringlu, poklopimo lonac i ostavimo knedle da još petnaest minuta odstoje u vreloj supi.
Za to vreme ne podižemo poklopac, jer tako knedle postanu posebno mekane i lepo narasle.
Uživamo u toploj, mirisnoj supi i savršenim knedlama koje uvek uspeju.