ПАПРИКЕ У ПАВЛАЦИ и СИРУ су прави гурмански ужитак! Заборавите на класичну зимницу, овај кремасти специјалитет сви траже
Ако сте мислили да зимница мора бити класична – ајвар, туршија и кисели краставци – време је да упознате рецепт који је прави хит последњих година!
Ако сте мислили да зимница мора бити класична – ајвар, туршија и кисели краставци – време је да упознате рецепт који је прави хит последњих година! Паприке у павлаци и сиру нису само зимница, већ прави гурмански специјалитет који мами и мирисом и укусом. Кремасте, сочне и неодољиве, паприке спремљене на овај начин освојиће сваку трпезу и брзо постати ваш омиљени рецепт.
Потребни састојци:
1 кг паприка (најбоље бабура или сомборка)
со по укусу
850 г павлаке (21% млечне масти)
900 г свежег сира
1 кашичица соли
Начин припреме:
Припрема паприка – Оперите паприке, очистите их од семенки и добро посолите изнутра. Оставите их да одстоје неколико сати како би пустиле вишак воде.
Припрема надева – У посуди помешајте павлаку, свежи сир и кашичицу соли. Добро сједините да добијете кремасту смесу.
Пуњење паприка – Напуните сваку паприку овом мешавином, водећи рачуна да смеса лепо попуни унутрашњост.
Слагање у тегле – Паприке пажљиво поређајте у стерилне стаклене тегле, притискајући лагано да нема ваздушних празнина.
Чување – Тегле добро затворите и чувајте у фрижидеру или хладнијем подруму.
Зашто је овај рецепт посебан?
Кремаст укус – спој павлаке и сира даје паприкама посебну мекоћу и пуноћу укуса.
Брза припрема – за разлику од многих зимница, паприке у павлаци се спремају за свега неколико минута.
Традиционални специјалитет – иако се данас поново открива, овај рецепт се генерацијама преносио у многим крајевима Србије и Балкана.
Савршен додатак ручку – одлично иду уз месо, рибу или као самостално предјело.
Ако желите још богатији укус, у смесу павлаке и сира можете додати сецкани бели лук, мирођију или першун. Тако ћете добити још ароматичнију варијанту која ће одушевити госте.