ПИТА без кора са МЕСОМ: Само излијете и испечете, готова за 30 минута - укуснија од мусаке и хлеба заједно
Ако волите брза јела која миришу на домаћу кухињу, ова пита без кора са месом постаће ваш фаворит! Нема развијања кора, нема компликованих припрема – само пар састојака, излијете у плех и за 30 минута имате сочну и хранљиву питу којој нико не може да одоли.
Састојци:
400 г млевеног меса (свињско, јунеће или мешано)
4 јаја
200 мл јогурта или киселе павлаке
100 мл уља
200 г брашна
1 прашак за пециво
1 црни лук (ситно сецкан)
со, бибер и по жељи мало сувог зачина
Припрема:
На мало уља пропржите ситно сецкан лук, додајте млевено месо, посолите, побиберите и кратко динстајте док месо не промени боју. Оставите да се мало прохлади.
У чинији умутите јаја, додајте јогурт, уље, брашно и прашак за пециво. Добро сједините у глатку смесу.
Умешајте припремљено месо са луком.
Све излијте у подмазан плех.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 30 минута, док пита не добије златну корицу.