Рецепт за најкремастију ЧОКОЛАДНУ ТОРТУ из ТИГАЊА од састојака које има свака кухиња - Нема филовања, брзо и лако се прави, а још брже и лакше смаже
Сочна преукусна чоколадна торта од 3 састојка: Прави се зачас, а издашна је и јефтина
Сочна чоколадна торта од свега неколико састојака које има свака кухиња невероватно лако се прави, а укус је изванредан!
Састојци:
1 ½ шоља брашна ( шоља од 150 мл)
1 шоља шећера
1 шоља какаоа
1 кашичица прашка за пециво
1 шоља млека
½ шоље уља
2 јајета
1 кашичица сирћера
И прстохват љубави
Крем:
1 шоља шећера (шоља кд 150 мл)
1 шоља уља
1 шоља млека
1 шоља какаоа
И још:
Уље за пржење
Припрема:
Прво направити крем и оставити да стегне. У дубљу писуду додати све састојке и штапним миксером мутити док се не формира густа кремаста смеса.( Већ сам објавила рецепт и поступак овог домаћег крема )
У посуду додати брашно, шећер, какао, и прашак за пециво и промешати. Затим додати млеко, уље, јаја и ручно мешати да се састојци сједине у глатку смесу. На крају додати сирће промешати и поделити смесу у три чинијице. Загрејати тигањ, науљити, излити смесу из прве чинијице, поравнати, поклопити и пећи. Проверити чачкалицом да ли је кора печена. Поступак поновити са преосталом смесом. Охлађене коре премазати домаћим кремом, као и целу торту. Пријатно! 🫶