Recept za najkremastiju ČOKOLADNU TORTU iz TIGANJA od sastojaka koje ima svaka kuhinja - Nema filovanja, brzo i lako se pravi, a još brže i lakše smaže
Sočna preukusna čokoladna torta od 3 sastojka: Pravi se začas, a izdašna je i jeftina
Sočna čokoladna torta od svega nekoliko sastojaka koje ima svaka kuhinja neverovatno lako se pravi, a ukus je izvanredan!
Sastojci:
1 ½ šolja brašna ( šolja od 150 ml)
1 šolja šećera
1 šolja kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
1 šolja mleka
½ šolje ulja
2 jajeta
1 kašičica sirćera
I prstohvat ljubavi
Krem:
1 šolja šećera (šolja kd 150 ml)
1 šolja ulja
1 šolja mleka
1 šolja kakaoa
I još:
Ulje za prženje
Priprema:
Prvo napraviti krem i ostaviti da stegne. U dublju pisudu dodati sve sastojke i štapnim mikserom mutiti dok se ne formira gusta kremasta smesa.( Već sam objavila recept i postupak ovog domaćeg krema )
U posudu dodati brašno, šećer, kakao, i prašak za pecivo i promešati. Zatim dodati mleko, ulje, jaja i ručno mešati da se sastojci sjedine u glatku smesu. Na kraju dodati sirće promešati i podeliti smesu u tri činijice. Zagrejati tiganj, nauljiti, izliti smesu iz prve činijice, poravnati, poklopiti i peći. Proveriti čačkalicom da li je kora pečena. Postupak ponoviti sa preostalom smesom. Ohlađene kore premazati domaćim kremom, kao i celu tortu. Prijatno! 🫶