Сељачка пита од само два састојка: Ово је идеално за брзински доручак - Ако имате јаја и тиквице, спремите је за час
УкуснијуТкивице и јаја су све што вам треба – ово је рецепт за старинску сељачку питу чији се укус дуго памти!
Ткивице и јаја су све што вам треба – ово је рецепт за старинску сељачку питу чији се укус дуго памти! Тражите ли брз и заситан оброк, без много муке у кухињи? Имамо право решење – једноставно јело из тигања, које спаја укусе села и удобности дома.
У главној улози је овде тиквица – летње поврће које у овој верзији постаје темељ неодољиве пите, меке и сочне. Када јој додате јаја, сир и шунку, добијате раскошну пуњену питу која може бити доручак, лагани ручак или вечера, преноси espreso.co.rs.
Припрема траје свега неколико минута, а резултат је тањир пун укуса и топлине. Јело које је некада красило сеоске трпезе, данас се враћа на велика врата – једноставно, хранљиво и без сувишних састојака.
Састојци:
- 1 велика тиквица
- 2 велика јајета
- 1 кашика брашна
- листови шунке
- млади лук
- кришке сира по укусу
- со по укусу
- суви зачин по укусу
- млевена паприка по укусу
- уље по потреби
Припрема
Одсеците крајеве тиквице и изрендајте је на крупно, па посолите и добро промешајте и оставите да одстоји око пет минута, па процедите да тиквица пусти вишак воде. Умутите посољена јаја с мало млевене паприке и сувог зачина, па додајте кашику брашна и размутите. Тиме прелијте рендану тиквицу и промешајте.
Подмажите тигањ уљем, па кад се добро загреје кашиком сипајте половину припремљене смесе и равномерно распоредите по дну. Пеците на средњој температури. Док се крчка, преко поређајте листиће шунке, у количини коју желите, као и ситно сецкан млади лук и сир сечен на кришке, па преко свега нанесите другу половину припремљене смесе од тиквице и јаја. Кад се доњи део запече, окрените пажљиво и пеците одоздо док не порумени.