Пуфнасте и мекане крофнице без квасца које се спремају за 10 минута - идеалне за сваку прилику
Ако тражите брзу и једноставну идеју за вечеру која ће задовољити све укућане - ове пуфнасте крофнице су право решење!
Спремају се за свега неколико минута, од састојака које већ имате код куће, а можете их послужити и у сланој и у слаткој варијанти, у зависности од укуса.
Неодољиво мекане и златно румене, ове крофнице су савршен избор када немате много времена, а желите топао и укусан оброк.
Састојци:
- 1 јаје
- 200 мл јогурта
- 1 ванилин шећер
- 1 кашичица прашка за пециво
- 200 г брашна
- 3 кашике уља
- мало соли
Припрема:
Умутите јаје са мало соли, додајте уље и јогурт, па сједините масу. Затим постепено додајте просејано брашно, прашак за пециво и ванилин шећер. Мешајте док не добијете глатко тесто без грудвица.
У тигању загрејте уље (мора бити средње вруће), па кашиком вадите тесто и спуштајте га у уље у облику малих гомилица. Пржите их са обе стране док не добију златну боју. Вадите крофнице решеткастом кашиком на папирни убрус да упије вишак масноће и послужите их док су још топле.
Било да их поспете шећером у праху, премажете џемом или их служите уз сир, павлаку или ајвар – ове крофнице су толико добре да ће постати ваш фаворит за сваки оброк у дану.