СЛАДАК КУПУС КОЈИ ОБАРА СА НОГУ! Један тајни састојак га чини најукуснијим на свету, без конкуренције
Овако се спрема једно од најукуснијих варива.
Овај рецепт за сладак купус је све што сте тражили. 1 тајни састојак му даје неодољив, посебан укус – припремите се да вас обори с ногу!
Годинама сте тражили онај савршени, богати укус слатког купуса који сте можда јели код баке, у неком заборављеном ресторану или код пријатеља, а нисте знали у чему је трик? Престаните са нагађањем! Тајна је коначно откривена, и то није само запршка.
Само један тајни састојак вашем купусу даје арому која га чини најукуснијим на свету, без конкуренције. Реч је о ајвару!
Скуван на овај начин, сладак купус прелепо мирише, препун је ароме разног поврћа и витамина.
Сигурни смо да ћете заволети овај рецепт и да ћете га правити често.
Састојци:
- 1 главица купуса
- 1 парадајз
- 1 веза младог црног лука или празилук
- 1 зелена паприка
- 2 шаргарепе
- 1 корен и лист першуна
- 1 корен целера
- 1 већи кромпир
- 2 кашике ајвара
- 5 чена белог лука
- зачин, со
- алева паприка
- туцана паприка
Припрема:
У шерпу насећи крупно купус. Све поврће исећи на ситне коцке, лук на ситно такође. На исечен купус додати млад лук, убацити зелену паприку, на колутове шаргарепу, целер, першун, кромпир, и 3-4 чена белог лука.
Налити да се кува око 30-40 мин. Не сме се мешати. Убацити сецкан парадајз или парадајз из флаше. Додати зачин, со и 2 кашике ајвара.
У тигањ ставити мало уља и пола кашике брашна, па пропржити. Додати алеву паприку и мало туцане љуте по жељи и тиме запржити купус. Додати остатак белог лука, ситно насецкан. Благо промешати. Додати першунов лист. Ручак је готов.