УШТИПЦИ од 1 јабуке, 1 јајета и мало шећера мирисом и укусом враћају у детињство - Без квасца и дугог чекања до најмекшег теста
Овај рецепт је прави начин да поново осетите топлину дома и једноставност укуса који су увек били ту, без потребе за квасцем и дугим чекањем.
Зар постоји нешто лепше од мириса свеже пржених уштипака који нас враћају у детињство? Овај рецепт је прави начин да поново осетите топлину дома и једноставност укуса који су увек били ту, без потребе за квасцем и дугим чекањем. Са само 1 јабуком, 1 јајетом и мало шећера, припремићете савршено мекано тесто које ће одушевити вас и вашу породицу. Уштипци с овим једноставним састојцима неће само нахранити, већ ће вас подсетити на љубав и пажњу коју је бака увек улагала у свако јело.
Састојци:
1 јабука
1 јаје
8 г ванилин шећера
прстохват соли
2 кашике шећера
125 г јогурта од ваниле
2 кашике уља
200-220г брашна
6г прашка за пециво
Припрема:
Изрендати јабуку, па додати јој јаје, шећер, соли, ванил шећер, јогурт, уље, брашно и прашак за пециво. Све то умутити у глатку смесу па пржити у уљу као мини уштипке. Посути шећером када се изваде на крпу да се оцеде.
Србија Данас/Стил, Вања Миленковић/Пренела Ј.Ш.