Уштипци од тиквица БЕЗ КАПИ УЉА: Хрскави, лагани и пеку се у рерни - савршени за летње дане и здрав оброк без гриже савести
Заборавите на пржење и масноћу – ови уштипци од тиквица се пеку у рерни и излазе савршено хрскави споља, а мекани и сочни изнутра. Без капи уља, са састојцима које већ имате код куће, биће омиљени избор за лагани летњи ручак, вечеру или ужину. Идеални су и за оне који воде рачуна о линији, али не желе да се одрекну правог укуса!
Ако тражите здраву, лагану и укусну замену за класичне пржене уштипке – ови уштипци од тиквица без капи уља су право решење! Спремају се једноставно, пеку у рерни, а резултат су златно-румени, хрскави и невероватно мирисни залогаји које ће обожавати цела породица. Савршени су за летње дане када не желимо тешку храну, а опет желимо нешто што се брзо спрема и лепо изгледа на тањиру.
Рецепт за уштипке од тиквица
Састојци:
250г тиквице
2 јајета
50г презли или паленте
60г гауде, траписта, качкаваља, по укусу
мало соли, по укусу
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени.
Тиквицу изрендајте и оцедите вишак воде. Посолите тиквицу, па додајте јаја, презле и изрендану гауду (или неки други качкаваљ по избору).
Тесто формирајте у облик крокета (слично као уштипци), а можете и округло, као пљескавице.
Ставите их на плех обложен пек-папиром и пеците на 180 степени око 30 минута.
Служите са сосом од парадајза, павлаке, сенфа, шта год да волите.