Запечене ПИЦА МАКАРОНЕ из рерне - НАЈБРЖИ и НАЈСОЧНИЈИ рецепт са пуно фила: Мекане, кремасте и хрскаве одозго, бољи укус него у ресторану
Откријте тајну савршених запечених пица макарона које су сочне изнутра, хрскаве споља и пуне укуса попут пицерије – рецепт је брз, једноставан и савршен за цео оброк. Идеално за породицу или госте који воле сир и ароматичне зачине!
Ако волите комбинацију макарона, сира и омиљених пица зачина, овај рецепт је прави избор. Запечене пица макароне су једноставне за припрему, могу се правити унапред, а мирис који се шири кухињом док се пеку мамац је заиста неодољив. Без обзира да ли сте почетник или искусан кувар, овај рецепт гарантује сочан и кремаст резултат који ће сви обожавати.
Састојци (за 4 особе)
- 300 г макарона по избору
- 250 г ренданог качкаваља или мешавине сира за пице
- 150 г шунке или печене кобасице (опционо)
- 200 мл парадајз соса (домаћи или куповни)
- 1 кашичица оригана
- 1 кашичица сувог босиљка
- 1 чен белог лука, ситно исецкан
- Со и бибер по укусу
- Маслиново уље за премазивање
- 50 г пармезана за посипање
Припрема
Загрејте рерну на 200°Ц.
Скувајте макароне по упутству са паковања, али склоните их са ватре мало пре него што буду потпуно мекани, да се не раскувају у рерни.
У великој посуди, помешајте топле макароне, парадајз сос, шунку (ако је користите), бели лук, оригано, босиљак, со и бибер.
Пребаците смесу у плех обложен папиром за печење или науљен маслиновим уљем.
Поспите ренданим качкаваљем и пармезаном одозго.
Пеците 20–25 минута док сир не порумени и добије хрскаву корицу.
Послужите топло и украсите свежим листовима босиљка или руколе по жељи.
Савет: За екстра хрскаву корицу, укључите горње грејање у последњих 5 минута печења.