БАЦИТЕ КУВАРЕ И СТАРЕ РЕЦЕПТЕ! Ово је једини и ПРАВИ начин за прављење овог СПЕЦИЈАЛИТЕТА! (ФОТО)
Опробајте се у кувању као прави зналци!
Француска кухиња је сама по себи специфична и када причамо о свим кухињама света она је на врху у категорији најомиљенијих. Њихови кувари имају посебан начин припреме кромпир пиреа. И кажу да су они једини у праву.
ГРМЕЛО ЈЕ У САМАРИ! Погледајте како су Орлови певали химну Боже правде (ВИДЕО)
Да бисмо добили савршен пире, који се не стегне и не учврсне након неколико минута, потребно је да очишћен и опран кромпир кувамо у шерпи у којој смо претходно растопили путер.
ЉУБАВ ПРЕМА КУВАЊУ: Уколико сте гурман, ево неколико савета из ИТАЛИЈАНСКЕ КУХИЊЕ!
НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ: Ево где треба држати СОК да би био ЗДРАВИЈИ
Такође, препорука француских кувара је да кромпир кувате не у води, већ у павлаци за кување. Тако ће крајни исход бити кремастији и пенастији пире, пунијег укуса.
Потребно је:
- павлака за кување 250 мл
- кромпир 1 кг
- маслиново уље 3 кашичице
- путер 3 кашичице
- со
ЗДРАВА И ЗАДОВОЉНА: Ево које намирнице буде осећај среће и задовољства на први залогај!
Припрема:
У шерпу налијте павлаку за кување, а потом додајте очишћени, опрани и исецкани кромпир, 3 кашичице маслиновог уља, 3 кашичице путера, со и зачине по жељи. Поклопите лонац и оставите да лагано крчка 20 минута. Процедите кромпире, али сачувајте течност у којој се кромпир кувао. Затим, испасирајте кромпир и прелијте са неколико капи те течности, да не буде много редак.
Пробајте ово кулинарско умеће на посебан начин и уверите се сами у чаролију укуса.
Пријатно!
ЧЕТИРИ БАДЕМА ДНЕВНО ОПОРАВЉАЈУ ОРГАНИЗАМ: Чувају срце, скидају килограме, пеглају боре!