Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОПТУЖУЈЕ ГА ЗА УЗНЕМИРАВАЊЕ У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ: Због ове сцене је Анђела одбила да снима са Лечићем

05.03.2024. 15:06
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Jovanović, Lečić
Јовановић, Лечић / Извор: Фото: Youtube Printscreen/HYPE ТВ, Инстаграм printscreen/_blejzmodesti

Одбила да дели кадар са њим, а сада испливао снимак!

Глумац Бранислав Лечић је тужио млађу колегиницу Анђела Јовановић јер је одбила да дели кадар са њим у серији "Радио Милева", а разлог томе је, како је навела, "непријатан догађај из прошлости".

Лечић је требало да има улогу човека који је лажно оптужен за с*ксуално узнемиравање, али су му након Анђелине одлуке да не жели да глуми са њим нашли замену - Ирфана Менсура.

- Ово је сведочење о твом с*ксуалном узнемиравању - део је дијалога који изговара Милева (Олга Одновић).

- Каквом с*ксуалном узмемиравању - одговара Менсур улози коју је требао да тумачи Лечић. 

- Ја сам гимназију много волела, али због овог промискуитетног понашања... - наставља лик који игра Анђела Јовановић. 

У поменутим сценама у "Радио Милеви", Анђела игра сцену у којој лажно сведочи против Менсура, који тумачи лик директора школе пред пензијом.

Ирфан Менур ЗАМЕНИО ЛЕЧИЋА на снимању серије, па проговорио о целом случају и пријатељству са БраниславомMensur, Lečić

Ирфан Менур ЗАМЕНИО ЛЕЧИЋА на снимању серије, па проговорио о целом случају и пријатељству са Браниславом

Подсетимо, Ирфан се ексклузивно огласио и прокоментарисао ситуацију између његовог, како истиче, колеге и пријатеља Бранисалава Лечића и млађе колегиници Анђеле Јовановић, ћерке Бранке Пујић и Гагија Јовановића.

Ирфан за Телеграф истиче да га је продукција серије "Радио Милева" позвала ноћ пред снимање серије.

- Звали су ме вече пред јутарње снимање, а Бранислав је требало да игра ту улогу, питао сам одмах шта се десило, помислио сам на болест, не дај Боже на смрт. Рекли су ми да има проблема са једном од глумица, нису ми рекли којом, и нисам знао све до ових дана која глумица је у питању. Питали су ме да ли бих ја хтео да одиграм ту епизодну улогу од 5-6 дана снимања. Они су у међувремену послали текст, односно сепарате текста и тих сцена у којима треба да играм, које су потпуно невине и духовите, и могле су да се одиграју, те мислим да сам их пристојно одиграо - рекао је Ирфан.

Mensur, Lečić
Менсур, Лечић / Извор: Фото: ТВ Пинк printscreen/ Србија Данас / Саша Џамбић

Глумац је открио да се консултовао са Лечићем пре прихватања улоге.

- Али, прво сам позвао Лечића и објаснио му шта се догађа, у смислу, рећи ћу: "Молим те, објасни ми да ли ти знаш шта се дешава, да сутра ујутру у ствари ти не идеш на снимање, него зову мене?", а пошто смо ми јако добри пријатељи и цео живот смо провели заједно, у позоришту, многим филмовима, на факултетима као професори глуме, вишеструко смо везани и приватно у смислу да се разумемо као људи, колеге, као истомишљеници што се позоришта и нашег посла тиче, Лека ми је рекао: "Молим те, немој да одбијеш, иди ујутру и сними то, просто да продукција не би имала проблема", у смислу отказивања снимања, што много кошта. Он се и у том тренутку бринуо о продукцији што је изнад могућности једног глумца - истако је Менсур, па додао:

Ја сам отишао на снимање, дружио се, играо и имао покушај глуме и са Олгом Одановић, Даром Ђокић и са Анђелом и са још 2 - 3 младе глумице, али ја и даље нисам знао која од њих је одбила снимање са Лечићем, нити ме је то занимало, нити је то био мој задатак да истражујем и питам ко је та глумица. Ето, то је цела прича.

Јавне личности се масовно оглашавају, те подржавају Анђелу, а Ирфан је овом приликом изнео свој став.

Немам ништа против људи који подржавају Анђелу, али мислим да сви треба да размисле о томе да је нека највиша правосудна инстанца апсолутно ослободила Лечића било каквих осуда по питању дотичне која га је тужила за неприкладно понашање, силовање, и тако даље. И заборављају да је Лечић апсолутно уверен и са свим доказима тужио дотичну, односно води процес против дотичне, да би спрао са свог имена све оно што што је она прикачила. Ту је једно двојство које треба узети у обзир - рекао је глумац.

Подсећамо да је Више јавно тужилаштво у Београду одбацило случај у којем је глумица Данијела Штајнфелд оптужила Бранисалава Лечића за силовање.

Након што Анђела Јовановић одбила је да сними сцену са Браниславом Лечићем у серији "Радио Милева", он је решио да поднесе тужбу против ње: - Тужили су је моји адвокати зато што је то питање ускраћивања права на рад, то апсолутно нема нико право да ради и то је законски прекршај. Детаље око тужбе не знам, то адвокати ради, али она је учинила нешто што је ван закона. Она нема право да неком ускраћује право на рад. Дан пред снимање ми је јављено да се неће снимати серија, а то се све десило њеном реакцијом. Адвокати ми кажу да то није дозвољено и да су због тога реаговали и да ће у буће реаговати на сваку врсту таквог понашања - рекао је Бранислав Лечић за "Информер".

Србија Данас/Телеграф/А.Ш.