Овако нешто никада нисте пробали! ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ прави су хит на интернету, сви их спремају због неодољивог укуса
Здрав, укусан и хранљив избор за ручак.
Уколико волите тиквице, сигурно ћете их обожавати у пуњеном издању. Доносимо вам рецепт за оригиналан и хрскав главни оброк.
Састојци:
- три тиквице
- со
- два јаја
- мало црвене паприке
- шаргарепа
- црни лук
- три кашике брашна
- першун
- маслац
- 150 г спанаћа
- три кашике крем сира
- мало бибера
- чен белог лука
- 50 г сира
- једно јаје
- три кашике презли
- маслиново уље
Припрема:
Тиквице изрендајте заједно са кором, па исцедите воду. Додајте два јаја и мало першуна.
Затим изрендајте шаргарепе и лук, придружите смеси заједно са брашном и све сједините. Утисните у плех жељене величине и ставите да се пече пола сата на 180 степени.
На маслацу испржите спанаћ. Када је готов, пребаците у посебну посуду и придружите му бели лук, крем сир и бибер. Затим изрендајте качкаваљ и обогатите смесу.
Преко целе испечене коре намажите освежавајућ фил од спанаћа, па увијте у ролнице. Уваљајте у презле и јаје, те благо испржите на маслиновом уљу, тек да добију корицу. Пријатно!