Ovako nešto nikada niste probali! PUNJENE TIKVICE pravi su hit na internetu, svi ih spremaju zbog neodoljivog ukusa
Zdrav, ukusan i hranljiv izbor za ručak.
Ukoliko volite tikvice, sigurno ćete ih obožavati u punjenom izdanju. Donosimo vam recept za originalan i hrskav glavni obrok.
Sastojci:
- tri tikvice
- so
- dva jaja
- malo crvene paprike
- šargarepa
- crni luk
- tri kašike brašna
- peršun
- maslac
- 150 g spanaća
- tri kašike krem sira
- malo bibera
- čen belog luka
- 50 g sira
- jedno jaje
- tri kašike prezli
- maslinovo ulje
Priprema:
Tikvice izrendajte zajedno sa korom, pa iscedite vodu. Dodajte dva jaja i malo peršuna.
Zatim izrendajte šargarepe i luk, pridružite smesi zajedno sa brašnom i sve sjedinite. Utisnite u pleh željene veličine i stavite da se peče pola sata na 180 stepeni.
Na maslacu ispržite spanać. Kada je gotov, prebacite u posebnu posudu i pridružite mu beli luk, krem sir i biber. Zatim izrendajte kačkavalj i obogatite smesu.
Preko cele ispečene kore namažite osvežavajuć fil od spanaća, pa uvijte u rolnice. Uvaljajte u prezle i jaje, te blago ispržite na maslinovom ulju, tek da dobiju koricu. Prijatno!