Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Због дроге изгубила зубе, А ТАЈНУ ВЕЗЕ СА ЖЕНОМ ОДНЕЛА ЈЕ У ГРОБ, најболнији ударац задала јој ЋЕРКА - Витни Хјустон је цену славе СКУПО платила

06.06.2023. 08:30
Vitni Hjuston
Витни Хјустон / Извор: Фото: Printscreen / инстаграм / whitneyhouston

Свет поп музике заувек се променио када се очаравајућа сензација из Њу Џерсија пробила на сцену са својим дебитантским албумом "Whitney Хоустон".

Витни је избацивала хит за хитом, почевши са синглом "You Гиве Good Лове", праћен низом број један хитова који су надмашили рекорд који су поставили “The Беатлес” (према The Гуардиану).

Музика Витни Хјустон ишла је од душевних балада до заразних плесних хитова, и путем новијих медија - музичких видео спотова, свет се заљубио у њен лик девојке из суседства.

Али свет није увек био благонаклон према овој поп диви. Док се борила са зависношћу од опијата и потешкоћама које долазе са славом, њен професионални живот убрзо је почео да се сукобљава са приватним.

Vitni Hjuston
Витни Хјустон / Извор: Фото: Printscreen / инстаграм / whitneyhouston

Муж ју је КРВНИЧКИ ТУКАО, сахранила ОБА СИНА, желела себи да ПРЕКРАТИ МУКЕ - Највеће трагедије овог света задесиле су Тину Тарнер

Муж ју је КРВНИЧКИ ТУКАО, сахранила ОБА СИНА, желела себи да ПРЕКРАТИ МУКЕ - Највеће трагедије овог света задесиле су Тину Тарнер

Отац је СИЛОВАО, па терао да плеше, МУЖЕВИ је ТУКЛИ и варали, скончала од ОПАКЕ БОЛЕСТИ! Трагичан живот Рите Хејворт

Отац је СИЛОВАО, па терао да плеше, МУЖЕВИ је ТУКЛИ и варали, скончала од ОПАКЕ БОЛЕСТИ! Трагичан живот Рите Хејворт

Рођена у Њу Џерзију

"Nippy", надимак који је с љубављу дао Витнин отац Џон Хјустон, рођена је 9. августа 1963. године у Њу Џерзију.

Као дете је почела да пева у цркви “New Хопе Баптист” у родном граду, где је њена мајка, Сиси Хјустон, била министарка музике 54 године. Већ са 11 година, певала је сама пред задивљеном заједницом.

Хјустонова је похађала основну школу Франклин у Њу Џерзију, где је одрасла. Школа је касније преименована у Академију за креативне и извођачке уметности Витни И. Хјустон 1997. године

Једна од првих жена тамне пути на насловним странама часописа

Vitni Hjuston
Витни Хјустон / Извор: Профимедиа

Пре него што је започела своју певачку каријеру, Витни се бавила манекенством од 16. године, након што ју је приметио агент за моделе док је била у Њујорку са својом мајком.

Била је једна од првих црнкиња које су се појавиле на насловној страници часописа “Севентеен”, а такође је имала фотографске репортаже у медијима попут Гламура и Космополитена.

Витни је променила поп сцену

Vitni Hjuston
Витни Хјустон / Извор: Профимедиа

Звук поп музике заувек се променио када се очаравајућа сензација из Њу Џерсија пробила на сцену са својим дебитантским албумом под називом "Whitney Хоустон".

Она је избацивала хит за хитом, почевши са синглом "You Гиве Good Лове", праћен низом број један хитова који су надмашили рекорд који су поставили “The Беатлес”. Глас Витни Хјустон се кретао од душевних балада до заразних плесних хитова, и путем новијих медија - музичких видео спотова, свет се заљубио у њен лик девојке из суседства.

Али свет није увек био благонаклон према овој поп диви.

Док се борила са зависношћу од нелегалних супстанци и борбама које долазе са славом, њен професионални живот убрзо је почео да се сукобљава са приватним.

- Понекад је тешко раздвојити те две ствари - рекла је у интервјуу 1991. године.

- Постоји тренутак када једноставно желим да се играм и будем слободна, и само, знате, да радим и идем где желим - додала је.

Покушавала је да постигне равнотежу све до трагичног краја свог живота 2012. године, када је певачица преминула под шокантним околностима.

Њена породица је имала јаке музичке корене

Vitni Hjuston porodica
Витни Хјустон породица / Извор: Профимедиа

Рођена у Њу Џерсију 1963. године, Витни Хјустон је имала детињство испуњено музиком. Њена мајка Сиси била је госпел певачица која је наступала са својом групом “The Дринкард Сингерс”, према наводима “The HistoryMakers”. Касније је формирала још једну девојачку групу, “The Sweet Инспиратионс”, и наступала са невероватним талентима као што су Јими Хендрикс, Вилсон Пикет и Дасти Спрингфилд.

Сиси је такође имала успешну соло каријеру и певала је пратеће вокале за уметнике попут Арете Френклин и Ван Морисона.

Али Витнина мајка није била једина која је имала музички утицај на њу. Према страном сајту “Biography”, певачица Дион Ворвик била је њена старија рођака, а Арета Френклин њена неслужбена кума (њена стварна кума, Дарлин Лав, такође је имала сјајну певачку каријеру).

Током интервјуа за "МТВ News", Френклин је рекла су да она и Сиси "стари и јако добри пријатељи и она је некад доводила Вхитни на неке моје снимања."

Описала је Хјустонову као "стидљиву, дивну девојку" и рекла да није схватала колико је утицала на поп сензацију својим интеракцијама:

- Нисам имала појма колико се Витни осећа блиско са мном, али то је дивно, то је фантастично - рекла је.

Веровала је да је њен таленат "дар" од Бога

Vitni Hjuston
Витни Хјустон / Извор: Профимедиа

Долазећи из музичке породице, Витни Хјустон није била непозната јавности. У једном специјалном издању АБЦ вести, рекла је да је почела да пева са 7 година и да је већ тада знала да јој је "Бог дао дар".

Без обзира да ли је тај дар дошао с неба или не, мало је рећи да је њен музички таленат био изузетна реткост, без претеривања. Критичари су описивали њен глас као "мекан, живахан и често спектакуларан" и истицали да је њен распон обухватао три октаве, што јој је омогућавало да постигне звукове о којима многи уметници само сањају.

-Желела сам да будем наставница. Волим децу, па сам желела да се бавим децом. Онда сам желела да постанем ветеринар. Али, са 10 или 11 година, када сам отворила уста, рекла сам: "Боже, шта је ово?", схватила сам да ће морати да сачекају настава и ветерина. Оно што је у твом срцу, ту је - рекла је Витни у једном интервјуу.

Пратећи стопе своје мајке у госпел музици, почела је да пева у цркви. Витни је рекла да првобитно није тежила слави и да је желела постати пратећи вокал.

- Хтела сам да певам са мајком. То ми је било сигурно - рекла је.

- Била сам врло стидљива - додала је Витни.

Изложеност врхунским извођачима такође јој је пружила јединствене прилике. Као дете, имала је прилику да пева са својом мајком на пратећим вокалима за Чаку Кан, која је претпубертетну Хјустонову описала као "невероватну".

Таква искуства обликовала су њен поглед на могућности музичке каријере. Хјустон је рекла:

- Тачно сам знала шта желим да радим. Заправо, обавестила сам своју мајку да нећу ићи на колеџ, већ да желим постати певачица - рекла је.

Наводно је као дете била злостављана од стране члана породице, што је документарац касније и доказао

У документарцу "Whitney", који је објављен постхумно 2018. године, награђивани редитељ Кевин Мекдоналд открио је шокантне оптужбе о певачицином раном животу.

У интервјуима са људима који су били блиски са Витни Хјустон, неки су тврдили да су она и њен полубрат били сексуално злостављани као деца од стране своје рођаке, певачице Ди Ди Ворвик, према Vanity Фаир-у.

Витнин полубрат је рекао да је био злостављан од стране женског члана породице док је његова мајка била на турнеји.

- Мој отац и мајка су често били одсутни, па смо боравили код различитих људи - рекао је, додајући:

- Код четири, пет различитих породица које су се бринуле о нама - додао је.

Касније је Ворвикову именовао као наводног злостављача.

Витнин дугогодишњи асистент Мери Џоунс тврдила је да је и Витни била жртва Ворвикове, која је преминула 2008. године.

- Она је само плакала, а ја сам је загрлила - рекла је Мекдоналду у једном интервјуу.

- Једног дана, кад скупи храброст, треба да кажеш својој мајци. То ће ти олакшати терет - рекла јој је.

Џоунс је тврдила да је Витни страховала од реакције своје мајке Сиси кад би сазнала истину. Након емитовања документарца, Сиси је издала саопштење у којем назива оптужбе "преплављујућим и, за нас, непојмљивим", преноси “The Гуардиан”.

- Не можемо смирити јавну потребу за сазнањем о Витнином животу као оправдање за напад на њену приватност или оптужбу против Ди Ди, оптужбу коју ни Витни ни Ди Ди више нису ту да негирају, оповргну или потврде - рекла је Сиси.

Филм, који је режирао Кевин Мекдоналд, снимљен је уз сарадњу са породицом Хјустон.

Постала је модел у тинејџ годинама

Vitni Hjuston
Витни Хјустон / Извор: Профимедиа

Пре него што је освојила музички свет, Витни Хјустон је имала кратку каријеру као тинејџ модел за часописе. Хјустонова је рекла (према специјалној серији АБЦ News) да је откривена са 16 година од стране агента који је радио за агенцију за моделе и одлучила да се бави моделингом.

- Један човек је пришао и питао ме: 'Да ли си модел?' а ја сам рекла: 'Не, ја се не бавим тим стварима' - присећала се.

- Он је рекао: 'Па, требала би' - додала је.

Касније је потписала уговор с престижном агенцијом “Wilhelmina Моделс” и красила странице највећих часописа тог времена, укључујући Севентеен, Гламоур, Цосмополитан, Mademoiselle и Young Miss, како је наведено на званичној веб страници.

Фотограф је описао сарадњу с ВИтни када је имала само 18 година за CNN, назвавши је "невином, слатком, пријатном школском девојчицом с веома добрим манирима", али без софистицираности и вештине многих модела које је познавао (чак је тражила да ради домаћи док је чекала да је фотографишу).

- Имала је само одећу коју је тог дана носила у школу - рекао је.

Иако је њен милионски осмех красио странице најпопуларнијих часописа тог доба, њена права страст остала је музика, којом се и даље бавила док је била модел.

Откривена је док је певала у ноћном клубу са 19 година

Vitni Hjuston
Витни Хјустон / Извор: Профимедиа

Када је Витни Хјустон имала 19 година, указала се прилика која ће променити ток њеног живота.

Музички магнат “Цливе Давис” је посетио клуб “Sweet Waters” у Менхетну да би гледао наступ госпел кабареа њење мајке, извештава “АБЦ News”.

Хоустонова је припремила две песме за извођење: "Хоме" из филма "Чаробњак из Оза" и "The Греатест Лове оф All", које је Давис описао као "пун погодак" за “The New York Тимес”.

Године 2009, он је описао ту ноћ Дајани Сојер, рекавши:

- Чути ову младу девојку како уноси такву страст у ову песму. Мислим, то ми је дословно послало трнце низ кичму - рекао је.

Ускоро након тога, Давис је потписао уговор са Витни за “Ариста Рецордс”, а само две недеље касније је довео на националну телевизију да пева у "The Мерв Griffin Show". Он је рекао:

- Добро јутро Америко: Ево је, тек што је напунила 19 година, прелепа је, невероватно добра певачица - рекао је, додајући:

- Представио сам је следећој генерацији. Ако ће постојати нова Лена Хорн, нова Дион Ворвик, биће то Витни - додао је.

Иако су ствари брзо напредовале за њу након те судбоносне ноћи, прошло је две године пре него што је објавила свој први албум.

Њен први албум јој је донео Гремија

Vitni Hjuston
Витни Хјустон / Извор: Профимедиа

Сада са телевизијским дебијем високог профила иза себе, Витни Хјустон је кренула да сними свој први албум под менторством Клајва Дависа. Према извештају АБЦ News-a, он је пажљиво ангажовао текстописце и продуценте који су могли да створе песме које ће истакнути Витнин "моћан распон" и "вокалну емоцију".

Отприлике две године након што је потписала за “Ариста Рецордс”, њен самоназвани дебитантски албум је објављен на Дан заљубљених. Када су га питали зашто је албум толико дуго трајао да се направи, Давис је рекао:

- Морате бити сигурни да без обзира на колико је уметник изузетан... ако немате посебан материјал, ако немате прави материјал, нећете постићи утицај који желите да постигнете - рекао је.

Његов рецепт за успех се исплатио. Витнин први сингл, "You Гиве Good Лове", попео се на врх Билбоард листе, према њеном званичном сајту, заједно са сингловима "How Will И Know" и "Греатест Лове Оф All".

Чак је оборила рекорд који је претходно поставила група “The Беатлес” објављујући седам узастопних број један хитова.

На додели Греми награда 1985. године, била је номинована за Албум године и Најбоље вокално извођење у жанру R&B, а освојила је награду за Најбоље поп вокално извођење за свој хит "Савинг All My Лове фор You".

Албум је касније добио Дијамантску сертификацију 1999. године и до данас је продат у 22 милиона примерака широм света.

Она је утврдила свој статус омиљене америчке девојке на Супер Bowl-u

Vitni Hjuston
Витни Хјустон / Извор: Профимедиа

Са неколико успешних албума у својој каријери, Витни Хјустон је наставила да се уздиже 1991. године.

У јануару је имала јединствену прилику да покаже свој таленат на премијерном телевизијском догађају - Супер Bowl-u. Међутим, извођење песме "Стар-Спанглед Banner" те године било је попут минског поља. Према извештају “УСА Today”, САД су ушле у први Заливски рат 10 дана пре догађаја.

Многи су тражили отказивање како би се показала озбиљност земље у рату, али председник Георге H.W. Буш је инсистирао да се утакмица одржи. Проналажење правог тона током химне било је од суштинске важности - ништа не сме бити схваћено као непоштовање према војницима.

Обучена у једноставну белу тренерку, Витни је била сјајна на сцени. Њен извођење песме је било снажно - високи вокали певани с емоцијом и грациозношћу - и било је толико дирљиво да се пуштала на радију и након Супер Bowla.

Издавачка кућа “Ариста Рецордс” је издала сингл те песме, а сав приход је ишао у добротворне сврхе које је Хјустонова одабрала (“Esquire” је приметио да је прикладно одабрала организацију која помаже војницима).

Она се осврнула на тај тренутак и рекла:

- Кажу да је национална химна једна од најтежих песама за певање, али много је лакше користити те ноте када размишљате о многим мушкарцима и женама који ризикују своје животе на Блиском истоку - рекла је.

Доводи се у питање њено се*суално опредељење због пријатељства са Робин Крафорд

Годинама су кружиле гласине о односу између Витни Хјустон и њене пријатељице и бившег асистента Робин Крафорд. Према Крафордовој, њих две су се упознале као тинејџерке 1980. године док су радиле као саветнице на летњем кампу у Источном Оранжу, где су одмах развиле блискост.

У својој мемоарској књизи из 2019. године "А Сонг Фор You: My Лифе with Whitney Хоустон", Робин тврди да су започеле емотивну везу на том летњем кампу, где су наводно "провеле ноћ заједно".

У књизи Крафордове пише:

- Рекла је да више не би требало да будемо физички интимне јер би то отежало наша заједничка путовања - написала је и додала:

- Рекла је да ће људи то искористити против нас и да је у '80-има тако било - додала је.

Наводно, Витни је прекинула њихов интимни однос 1982. године. Међутим, неколико година касније, 1987. године, 23-годишња Хјустонова се суочила са гласинама о својој сексуалности и рекла за часопис “Тиме”:

- Нека људи причају. То ме не узнемирава јер знам да нисам хомос*ксуална. Није ме брига - изјавила је.

Пријатељство и наводна афера са Мајкл Џексоном

Vitni Hjuston i Majkl Džekson
Витни Хјустон и Мајкл Џексон / Извор: Профимедиа

Витни Хјустон и Мајкл Џексон имали су посебну везу јер су обоје доживели огроман успех у музичкој индустрији.

Заправо, говорило се да је њихова веза ишла даље од пријатељства и да су водили тајну романтичну везу. Мет Фидс, бивши телохранитељ Џексона, тврдио је то у интервјуу за “The Сун” 2012. године, наводећи да је њихова романса започела 1991. године.

Фидс је чак тврдио да су се њих двоје смували на ранчу који је припадао краљу попа, али веза није трајала дуже од две недеље.

Она се удала за још једну поп сензацију тог времена

Vitni Hjuston i Bobi Braun
Витни Хјустон и Боби Браун / Извор: Профимедиа

Витни Хјустон упознала је Бобија Брауна 1989. године, док су обоје били на врхунцу каријере. Њихов први сусрет догодио се на додели “Соул Траин Awards” те године, према Rolling Стонеу, када је Витни случајно ударала Бобија у задњи део главе док је загрљајима поздрављала пријатеље који су седели иза њега.

- Нагнула сам се према њему и рекла: 'Боби, извињавам се.' А он се окренуо и погледао ме као да каже: 'Да, добро, само немој да се понови' - присећала се она. - И ја сам помислила: 'Ооооо, овај момак ме не воли.' - додала је.

Исправила је свој неугодни први сусрет тако што га је позвала на своју 26. рођенданску забаву, а пар је убрзо након тога пар почео да излази.

С обзиром на Витнину беспрекорну јавну слику, Бобијева прошлост и звук који је био више тврд, многи су их сматрали неспојивим.

- Ја можда јесам B-boy, а она Америчка миљеница, али то је љубав - рекао је Боби.

Након три године излазака, венчали су се 1992. године у Витниној кући пред 800 гостију, укључујући познате особе.

Витнина бела хаљина од свиленог сатена наводно је коштала 40.000 долара. Раскошно венчање укључивало је беле голубове који су пуштени након завета, венчану торту од 18 слојева и сандуке Дом Перињона. Боби је тај дан описао као "радошћу", рекавши за ЕТ:

- Венчавам се најлепшом женом на свету - рекао је.

Убрзо је постала мајка

Vitni Hjuston
Витни Хјустон / Извор: Профимедиа

У марту 1993. године, Витну Хјустон и њен супруг, Боби Браун, дочекали су своје прво и једино заједничко дете, ћерку коју су назвали Боби Кристина.

Боби Кристина имала је три полубрата и полусестре из Браунијевих претходних веза (а Боби ће касније добити још троје деце, према “The У.С. Сун”). Хјустонова је за Rolling Стоне рекла да у њеном животу "нема ничег невероватнијег" од рађања њене ћерке.

- Бог зна, била сам пред милионима и милионима људи, и то је било невероватно - рекла је.

-Али, човече, кад сам је родила и кад су је ставили у моје руке, помислила сам: 'Ово мора да је то. Ово је врхунац.' Нисам искусила ништа веће - додала је.

Будући да је одрасла ван доба друштвених медија, мало се зна о детињству Боби Кристине. Витни ју је често држала близу себе, водећи је на турнеје кад год је могла.

Сајт “Biography” је приметио да је певачица понекад чак доводила Боби Кристину на сцену. Али живот на турнеји био је тежак, и поред сјаја, Боби Кристина била је изложена тамнијим тренуцима, попут све веће злоупотребе опијата њених родитеља.

- Наша ћерка је све то видела - написао је Брауни у својој аутобиографији "Сваки мали корак".

Тврдио је да се Витнина употреба нелегалних супстанци - према његовим речима, прекинула док је била трудна са Б.Кристином - а да се повећала након што је постала мајка.

- Сад када о томе размишљам, осећам огромну бол, ми смо јој то наметнули - написао је.

Филм јој је каријеру подигао на нову лествицу

Vitni Hjuston The Bodyguard
Витни Хјустон The Bodyguard / Извор: Профимедиа

Још један важан догађај у животу Витни Хјустон у раним '90-има био је резултат њеног све већег филмског успеха.

Године 1992., изашао је филм "Bodyguard" с Кевином Коснером и Хјустоновом у главним улогама.

Био је то велики успех на благајнама, зарадивши преко 400 милиона долара широм света, те је освојио бројне награде, укључујући Гремије за музику из филма. Током снимања филма, Витни је успоставила пријатељство с колегом Кевином Коснером, с којим је имала изванредну хемију на екрану. Према The Hollywood Репортеру, управо је он инсистирао да она буде главна глумица.

Касније је рекао да је Витни имала сумње док је започињала своју филмску каријеру.

- Витни коју сам познавао, упркос успеху и светској слави, још увек се питала: 'Јесам ли довољно добра? Јесам ли довољно лепа? Хоће ли ме људи волети?' - рекао је.

За филм, Витни је дала свој лични печат песми "И Will Always Лове You" Доли Партон, која је имала исти успех као и филм сам. Према Fox News-u, сингл је провео 14 недеља на врху Билбордове листе.

Доли се присећала како је чула њену интерпретацију док је возила и била толико дирнута да је морала да се заустави.

- Нисам могла да верујем како је то отпевала - рекла је Партонова.

- Мислим, како је то било прелепо да је моја мала песма постала таква, то је било велико, велико нешто - додала је.

Витни је касније глумила у хит филмовима попут "Waiting то Exhale" и "The Preacher's Wife" (према ИМДб-у), иако јој је филмска каријера била ускраћена јер су се лични проблеми у њеном животу почели наметати преко њеног рада.

100-милионска правна битка са оцем

Године 2002. Витни се нашла у судском рату са “Јохн Хоустон Ентертаинмент”, компанијом која је била у власништву њеног оца, Џона Хјустона.

У тужби је писало да певачица није платила компанији за правно заступање, укључујући заступање током хапшења због опијата на Хавајима у јануару 2000. Такође се тврдило да је менаџмент компанија помогла певачици да обезбеди уговор вредан 100 милиона долара са “Ариста Рецордс”.

Витнин отац, који се суочавао са здравственим проблемима, преминуо је следеће године, 2003. У разговору код Опре Винфри 2009. године, певачица је открила да је посетила Џона у болници и помирила се с њим пре него што је преминуо.

Њен брак се завршио 2007.

Vitni Hjuston
Витни Хјустон / Извор: Профимедиа

Лични и заједнички демони Витни Хјустон и Бобија Брауна довели су њихов брак под интензивно медијско посматрање. Према извештају “The Hollywood Репортер”, Хјустонова је била у рехабилитацији због употребе опијата 2004. и 2005, док је Брауни био ухапшен због истог. У 2003, “Daily Беаст” је известио да је Боби ухапшен због физичког напада на Витни, а он је касније признао да ју је једном и ударио.

Браун је такође признао да је варао певачицу и тврдио да је и она имала своје афера. Иако је он веровао да је њихов однос "осуђен" од самог почетка, Витни је једном цитирала своју славу после филма "The Bodyguard" као основни проблем.

- Нешто се догоди са човеком када жена има толику славу - рекла је Опра.

- Покушавала сам то увек умањивати. Ја сам госпођа Браун, немојте ме звати Хјустон - рекла је Витни.

Постојала је и реалити телевизијска серија из 2005. године под називом "Беинг Bobby Brown".

Серија је углавном приказивала Брауна као неотесаног и егоистичног и критикована је због тога што је "уништила последње остатке достојанства" Витни Хјустон, према критици Today-a.

До 2006. године, пар се раздвојио, а званично су се развели 2007. године, при чему је Витни добила пуно старатељство над њиховом ћерком, Боби Кристином.

Покушала је да превазиђе своје проблеме са опијатима

Vitni Hjuston
Витни Хјустон / Извор: Профимедиа

До времена када се Витни Хјустон развела од Бобија Брауна, њене борбе са употребом нелегалних супстанци већ су утицале на њену каријеру. “The New York Тимес” је приметио да је "њен глас постао мањи, шкрипавији и мање сигуран, а наступи су постали непредвидљиви", а током наступа на емисији "Гоод Морнинг Америца" 2009. године, звучала је "потрошено".

У интервјуу код Опре Винфри, Витни је признала да је користила опијате у прошлости, називајући Брауна "својом опијатом" и тврдећи да "није радила ништа без њега".

Ослањајући се на своју ћерку, Боби Кристину, у том периоду, певачица је објавила свој седми студијски албум и кренула на своју турнеју “Nothing Бут Лове" 2010. године.

- Искрено, Витни је на многе начине више зависила од Боби Кристине него што је Боби Кристина зависила од ње - рекао је члан породице за “Daily Беаст”, додајући:

- Без обзира на све што је радила или колико би се напила или колико јој се глас понекад ломио, Боби Кристина је и даље много волела и никада није одустала од ње - рекао је извор.

До 2011. године, Витнини представници су изјавили да се добровољно уписала у "програм рехабилитације за лечење од опијата и алкохола у амбуланти".

Први боравак на рехабилитацији

Vitni Hjuston
Витни Хјустон / Извор: Профимедиа

Почетком 2000-их година, јавно је било познато да Витни Хјустон води борбу са зависношћу од опијата. Певачица је први пут отишла на рехабилитацију 2004. године, а затим поново 2005. године уз подршку своје мајке, Сиси Хјустон.

У интервјуу са Винфријевом 2009. године, уметница је признала своју употребу опијата, откривајући:

- Нисмо куповали јефтине опијате од 20 долара. Трошили смо новац. Куповали смо килограме и унце. Имали смо своје залихе - рекла је.

Смрт поп диве

Vitni Hjuston
Витни Хјустон / Извор: Профимедиа

Витни Хјустон је пронађена мртва у кади од стране свог телохранитеља у хотелу “Beverly Хилтон” у Калифорнији, само неколико сати пре него што је требало да присуствује догађају пред доделу Греми награда у Лос Анђелесу.

Имала је само 48 година.

Уред патолога округа Лос Анђелес је утврдио да су утапање, срчана болест и употреба кокаина били узрок смрти. Такође су пронађене разне бочице са преписаним лековима у њеном хотелском апартману у време смрти.

Певачица је сахрањена на приватној сахрани, а на њој су наступили Стевие Wonder, ЦеЦе Winans, Алициа Keys, Ким Burrell и Р. Kelly, док су говорили Цливе Давис, Кевин Цостнер, Dionne Warwick, музички директор Rickey Минор и Ray Watson, као и њен телохранитељ.

Трагична судбина задесила је и њену черку

Нажалост, трагедија је пратила Витни и након смрти. Мање од три године касније, ћерка који је певачица имала са Бобијем, преминула је у 22 години, у језиво сличном сценарију након што је пронађена без свести у кади у јануару 2015.

Након готово шест месеци проведених у коми, Боби је преминула од лобарног пнеумонија следећег јула.

Витнин легат се наставља и данас

Vitni Hjuston
Витни Хјустон / Извор: Профимедиа

Пре него што је требала наступити на “Цливе Давис” забави поводом доделе Grammy награда у Лос Анђелесу, Витни је пронађена "лицем надоле" у кади хотела, а касније је њена смрт проглашена случајним утапањем, извештава “Vanity Фаир”.

Срчана болест и употреба опијата били су фактори који су допринели овом шокантном инциденту.

Само један дан након смрти њене смрти, њен музички каталог продао се у готово 1 милион примерака док су фанови туговали за невероватним талентом који је прерано отишао. И њен легат као једне од најсјајнијих звезда музичке индустрије и даље траје.

Прошло је више од 10 година од смрти Витни Хјустон, али не може се порећи да њен наслеђе и даље остаје снажно. У недељама након њене смрти, певачица је постала први и једини женски извођач који је икада истовремено имао три албума у Топ 10 листе “УС Billboard 200 Албум Chart”, са албумима "Whitney: The Греатест Хитс" на другом месту, "The Bodyguard" на шестом месту и "Whitney Хоустон" на деветом месту.