АНА ИВАНОВИЋ ПИЈЕ ЈЕСЕЊУ КАФУ КОЈА ЈЕ залудела милионе: Смањује ризик од СМРТОНОСНЕ БОЛЕСТИ
Ни Ана Ивановић није одолела кафи којом је опчињен цео свет - са бундевом.
Можда сте у последње време на друштвеним мрежама наишли на низ објава које истичу укус омиљеног напитка са специјалним додатком. Ни Ана Ивановић није одолела, па се на Инстаграму похвалила да је коначно пробала лате кафу са укусом бундеве, али зашто је ова кафа постала тренд?
Бундева има квалитете и воћа и поврћа истовремено. То је чини идеалном за комбинације са другим врстама воћа и поврћа. Позната је по томе да има веома висок садржај каротиноида, као и да нас чува од појаве ћелија рака. Такође, бундева нас штити од проблема са бубрезима и обољења кардиоваскуларног система. О томе је говорио и гастроентеролог др Воја Перишић, а нема сумње да је кафа са бундевом, популарно пумпкин спице latte, освојила цео свет.
На лице тетовирала ЛИК БИВШЕГ ДЕЧКА, а када су чули шта јој је све радио - људи су се ПОБЕСНЕЛИ: "Ма, ви сте сви љубоморни"
БЕОГРАЂАНКА ЗБОГ БАХАТОГ МИЛИЈАРДЕРА ЗАВРШИЛА У КОЛИЦИМА: Покушао да је ПОДМИТИ скупим поклонима и избегне тужбу
Бундеве су лако пробављиве и нутритивно богате намирнице. Многе жене знају да се бундеве користе и у козметичке сврхе, јер негују и хране кожу. Осим тога, бундева нема пестициде, колико год дуго је чували, а смањује ризик од појаве рака, кажу стручњаци.
"Бундеве неутрализују деловање слободних радикала који могу да изазову бројне болести попут рака и проблеме у раду срца. Било како можете да је припремите. Бундева не може никоме да нашкоди, она месецима не мења састав. Можете да је ставите у подрум, шпајз, на терасу, покрите је и неће изменити састав. Италијани у кафетерији пију кафу са бундевом. То је много укусно. Уносимо антиоксиданс и на тај начин. Морамо да бранимо тело", рекао је недавно др Перишић.
За непревазиђени лате с бундевом вам је потребна једна шоља млека, две кашике пиреа од бундеве и једна кашика шећера. Када је припрема у питању, све састојке ставите у шољу и држите у микроталасној док се млеко не загреје, око минут, два. Енергично мутите док смеса с млеком не постане пенаста, око 30 секунди. Сипајте еспресо или кафу у велику шољу и прелијте кафу са пенастим млеком. На врх ставите шлаг, поспите зачином за питу од бундеве и уживајте. Све ово можете направити и на шпорету, уколико не желите да користе микроталасну.