БЕЛА ЧОРБА СА ПИЛЕТИНОМ И ПОВРЋЕМ: Кремасти класик који греје душу и тело – готов оброк за САМО 30 МИНУТА, који ће вас одушевити
Један од највољенијих рецепата који се генерацијама преноси с колена на колено јесте – бела чорба пуна пилетине и свежег поврћа.
Ова чорба је права утеха у тањиру. Богата, кремаста, мирисна и пуна укуса, савршена је као лаган али хранљив оброк који се брзо спрема и још брже поједе. Уз додатак лимуновог сока, павлаке и жуманца, сваки залогај доноси фину, освежавајућу ноту која освежава непце и буди апетит.
Састојци
-
500 г пилећег белог меса
-
2 шаргарепе
-
1 главица црног лука
-
1,5 кашика брашна
-
1 жуманце
-
2 кашике киселе павлаке
-
1 кашичица лимуновог сока
-
1 кашика сувог биљног зачина
-
Со, бибер по укусу
-
1,5 л воде
На мало уља пропржите ситно сецкани лук док не постане стакласт. Додајте на коцкице исецкану шаргарепу, па кратко пропржите док не омекша. Убаците пилетину исечену на комаде, пропржите је, а затим поспите брашном и добро измешајте. Сипајте топлу воду, додајте зачине и першунов лист, па кувајте на умереној ватри око 60 минута.
Када је чорба скувана, склоните је са шпорета. У посебној чинији сједините жуманце, павлаку и лимунов сок. Додајте мало топле чорбе да изједначите температуру, па ту мешавину вратите у лонац и све добро промешајте.
Детаљније о начину припреме на видеу Бакина кухиња.