BELA ČORBA SA PILETINOM I POVRĆEM: Kremasti klasik koji greje dušu i telo – gotov obrok za SAMO 30 MINUTA, koji će vas oduševiti
Jedan od najvoljenijih recepata koji se generacijama prenosi s kolena na koleno jeste – bela čorba puna piletine i svežeg povrća.
Ova čorba je prava uteha u tanjiru. Bogata, kremasta, mirisna i puna ukusa, savršena je kao lagan ali hranljiv obrok koji se brzo sprema i još brže pojede. Uz dodatak limunovog soka, pavlake i žumanca, svaki zalogaj donosi finu, osvežavajuću notu koja osvežava nepce i budi apetit.
Sastojci
-
500 g pilećeg belog mesa
-
2 šargarepe
-
1 glavica crnog luka
-
1,5 kašika brašna
-
1 žumance
-
2 kašike kisele pavlake
-
1 kašičica limunovog soka
-
1 kašika suvog biljnog začina
-
So, biber po ukusu
-
1,5 l vode
Na malo ulja propržite sitno seckani luk dok ne postane staklast. Dodajte na kockice iseckanu šargarepu, pa kratko propržite dok ne omekša. Ubacite piletinu isečenu na komade, propržite je, a zatim pospite brašnom i dobro izmešajte. Sipajte toplu vodu, dodajte začine i peršunov list, pa kuvajte na umerenoj vatri oko 60 minuta.
Kada je čorba skuvana, sklonite je sa šporeta. U posebnoj činiji sjedinite žumance, pavlaku i limunov sok. Dodajte malo tople čorbe da izjednačite temperaturu, pa tu mešavinu vratite u lonac i sve dobro promešajte.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Bakina kuhinja.