NIKAD BRŽE I JEDNOSTAVNIJE: Piletina sa šampinjonima u sosu od pavlake kao pravi kremasti izbor za svaki dan
Kombinacija sočne piletina, aromatičnih pečuraka i kremastog sosa čini ovo jelo savršenim izborom za brze ručkove i večere.
Piletina sa šampinjonima u sosu od pavlake je jedno od onih jela koja su jednostavna za pripremu, ali bogata ukusom.
Sastojci
- 2 glavice iseckanog crnog luka
- 400 g iseckanog pilećeg belog mesa
- 200 g iseckanih šampinjona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- Malo maslinovog ulja
- 2 kocke margarina
- 1 kocka za supu
- 3-4 iseckana čena belog luka
- Malo bibera i origana
U tiganj sipajte malo maslinovog ulja i dodajte kocku margarina da se rastopi. Dodajte crni luk i dinstajte. Posle nekog vremena dodajte i malo vode i nastavite sa dinstanjem.
Dodajte beli luk, promešajte i dodajte šampinjone. Dinstajte dok šampinjoni ne porumene. Zatim sklonite sa strane i sipajte u neku činiju.
U istom tiganju, dodajte malo maslinovog ulja i margarin da se istopi, a zatim i piletinu koju ćete dinstati dok ne porumeni.
Kada je piletina gotova, dodajte šampinjone, promešajte i nalijte pavlaku. Kada proključa, zdrobite kocku za supu i nastavite sa kuvanjem. Zatim začinite po ukusu.
Poslužite uz pire krompir, pirinač ili testeninu.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Uradi Sama- Ideje za kreativce.