ГИБАНИЦА на румунски начин, овакву још НИСТЕ спремали: Јефтина, мекана и невероватно сочног прелива, а брза за припрему
Ова гибаница је невероватно јефтина, а захваљујући посебном преливу, остаје мекана и сочна данима.
Ако волите традиционалне пите и гибанице, онда ће вас одушевити румунска верзија овог специјалитета.
Састојци
- 400 г кора
- 400 г сира
- 150 мл јогурта
- 2 јајета
- 200 мл млека
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1 кашичица соли
- 200 мл киселе воде
- 100 мл уља
Помешајте киселу воду, уље и со.
У науљени плех ставите четири коре, свака треба да вири из плеха,а потом сипајте смесу са киселом водом 4-5 кашика.
Преостале коре уролајте и исеците на траке. Ставите преко, па прелијте са смесом од киселе воде.
Сир измрвите, па додајте јогурт, јаја, прашак за пециво и млеко. Сједините, па сипајте преко кора.
Затворите корама што вире и опет прелијте са смесом од киселе воде.
Целу кору ставите преко пите и добро затворите, а потом опет са мало смесе од киселе воде прелијте и избоцкајте виљушком на пар места.
Поспите сусам и пеците 180 Ц око 25 минута.
Детаљније о начину припреме на видеу Цоократе- Романиа.