Хладите лубеницу у ФРИЖИДЕРУ? Нисте ни свесни колику ГРЕШКУ правите! На ОВОЈ температури је НАЈЗДРАВИЈА
Свака намирница у фрижидеру губи здраве материје.
Истраживање које је спровело америчко министарство пољопривреде показује да сви ми који лубеницу пре конзумирања стављамо у фрижидер грешимо.

Звезда данас почиње европску авантуру, а ОВЕ КВОТЕ не смете да пропустите!

ИСКОРИСТИТЕ МАКСИМАЛНО: Уз пар савета ДЕТОКСИКОВАЋЕТЕ организам и ВРАТИТИ се са мора 3 КИЛОГРАМА ЛАКШИ!

ИЗАЗИВАЈУ ГЛАВОБОЉУ: Ова ХРАНА је ОМИЉЕНА свима, али може да доводе до честих МИГРЕНА!
Наиме, како кажу стручњаци, лубеницу треба држати на собној температури како би задржала све хранљиве састојке којима обилује. Када је хладна, лубеница губи већину витамина и хранљивих материја.
Још једна ствар коју су научници открили је та да лубеница наставља да производи витамине и хранљиве материје и након што је убрана, али поново - само ако је на собној температури. Када је ставимо у фрижидер, тај процес се значајно успорава.
У склопу истраживања научници су на 14 дана ставили лубеницу на 21, 12 и 5 степени и испоставило се да оне које су биле чуване на 21 стапен имају 40 одсто више ликопена и од 50 до 139 одсто више бета каротена.

НОГЕ КАО КОД МАНЕКЕНКЕ: Ево шта је потребно да урадиш, да би спречила ОТОКЕ И изражене вене ОВОГ ЛЕТА!

ОЈЕД МОЖЕ ДА УПРОПАСТИ ЛЕТОВАЊЕ! Ево како да се ИЗБОРИШ са овим проблемом!

БРОЈАЊЕ КАЛОРИЈА, ИЗБАЦИВАЊЕ ШЕЋЕРА... Не наседајте на ове МИТОВЕ о исхрани и дијетама!
- Свака намирница у фрижидеру губи здраве материје. Зато лубенице треба купити онолико колико сте израчунали да ће се појести и одмах је конзумирати. Ако вам ипак остане, боље је да јој извадите коштице, изблендирате је и замрзнете, па оставите за јесен или зиму. Увек је, за сваку воћку, већа корист ако је или одмах конзумирате или нерасечену замрзнете, а највише хранљивих материја губи се када је начету ставимо у фрижидер - каже нутрициониста Милка Раичевић.
А лубеница је једна од најбољих ствари којима можете да се почастите лети јер се састоји од 90 одсто воде, па ћете вас хидрирати и освежавати. Због тог њеног својства је идеална и за дијете, а пуна је хранљивих ствари попут витамина а и ц, бетакаротена, ликопена, гвожђа, цинка и многих минерала.