Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ХРСКАВА КОРИЦА, А СРЕДИНА МЕКАНА КАО ПАМУК: Направите погачу фантстичног укуса по бакином рецепту

15.05.2023. 15:18
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Једноставно се припрема

Потребно је:

  • 300 гр брашна
  • 150 мл млека
  • 100 мл јогурта
  • 1 прашак за пециво
  • 80 гр маслаца или маргарина
  • соли 
Преливена, сочна ПИТА СА МЕСОМ! Направите је по бакином рецепту, идеално за недељни доручак (ВИДЕО)

Преливена, сочна ПИТА СА МЕСОМ! Направите је по бакином рецепту, идеално за недељни доручак (ВИДЕО)

Без уља, а САВРШЕНО ХРСКАВЕ: Направите пљескавице од тиквица по бакином рецепту, овај зачин је обавезан (ВИДЕО)

Без уља, а САВРШЕНО ХРСКАВЕ: Направите пљескавице од тиквица по бакином рецепту, овај зачин је обавезан (ВИДЕО)

Припрема:

У ванглу сипати брашно, со, прашак за пециво, млеко, уље и замесити мекше тесто. Поделити га на 5 делова.

Обликовати лоптице и покрити да одмори 5 минута. Лоптице развити што тање и премазати растопљеним маслацом.

Задњу не мазати само поклопити. Оклагијом развити тесто што више.

Премазати га маслацом и увити у ролницу па у пужа. Руком притиснути и опет оклагијом развити величине 28 цм пречника коју сте подмазали. Премазати жуманцетом и мало уља и кашиком млека. Ножем мало засећи уздуж и попреко. Пећи на 200 степени Ц 40-45 минута. Покрити 15 минута. Рукама је покидати. Листа се као бурек. 

 

}