МЕКАНА КАО ПАМУК, укус који враћа у детињство: Пита из тигања са 4 састојка - Готова за трен, доручак бољи од пекаре, сваки залогај се топи у устима
Заборавите на скупе пекаре и компликована теста – ова пита из тигања прави се за трен, а сваки залогај топи се у устима! Треба вам само 4 састојка и 10 минута времена да уживате у доручку који осваја мирисом, изгледом и укусом.
Кад немате много времена, а желите да породицу или себе обрадујете топлим и меканим доручком, ова пита из тигања је прави спас! Мекана је као облак, пуна је укуса, а припрема толико једноставна да успева и потпуним почетницима. Рецепт потиче из домаће кухиње, преношен генерацијама, и доказ је да најједноставније ствари често крију највише чаролије. Идеална је уз јогурт, кисело млеко или чај, а готова је пре него што вода за кафу проври!
Састојци:
2 јаја
Со
250 мл млека
160 г брашна
200 г младог сира
Маслац
Припрема:
Умутити јаја и со па додати млкеко и мутити, затим додавати сир и брашно и све лепо сјединити. Маслацем подмазати тигањ и излити смесу у њега. Преклопити и пећи око 8 минута па окренути на другу страну и пећи по истом поступку.