Мини пите од јабука: У комбинацији сочног воћа и хрскаве коре, овај десерт мами својим мирисом и изгледом
Хрскаве коре дају посебно богатство текстуре, док сочне јабуке унутра задржавају своју свежину и природну слаткоћу стварајући савршен баланс укуса.
Пита са јабукама је увек омиљени десерт код куће, који враћа у сећање на недељна породична топла окупљања на селу.
И док је припрема једноставна, резултат је увек импресиван.
Састојци
- 2 ољуштене јабуке и исецкане на мале коцкице
- 40 г сланог маргарина
- 50 г шећера
- 1-2 кашичице цимета
- 1/4 кашичица млевених ораса
- 2 кашике лимуновог сока
- 1/2 кашичице брашна
- 3 кашике хладне воде
- 2 листа смрзнутог теста
- 1 умућено јаје
У шерпу кувајте исецкане јабуке, маргарин, шећер, цимер, млевене ораше и лимунов сок све док јабуке не омекшају.
Умесите брашно и хладну воду. Затим часом направите кружне листиће на које ћете кашиком сипати смесу и тракицама затворити тесто. Виљушком утисните ивице колачића и премажите тесто умућеним јајетом.
Загрејте рерну на 180 Ц и пеците 20- 25 минута, док колачићи не добију златно смеђу боју.
Детаљније о начину припреме на видеу Ангелика Росе.