Mini pite od jabuka: U kombinaciji sočnog voća i hrskave kore, ovaj desert mami svojim mirisom i izgledom
Hrskave kore daju posebno bogatstvo teksture, dok sočne jabuke unutra zadržavaju svoju svežinu i prirodnu slatkoću stvarajući savršen balans ukusa.
Pita sa jabukama je uvek omiljeni desert kod kuće, koji vraća u sećanje na nedeljna porodična topla okupljanja na selu.
I dok je priprema jednostavna, rezultat je uvek impresivan.
Sastojci
- 2 oljuštene jabuke i iseckane na male kockice
- 40 g slanog margarina
- 50 g šećera
- 1-2 kašičice cimeta
- 1/4 kašičica mlevenih orasa
- 2 kašike limunovog soka
- 1/2 kašičice brašna
- 3 kašike hladne vode
- 2 lista smrznutog testa
- 1 umućeno jaje
U šerpu kuvajte iseckane jabuke, margarin, šećer, cimer, mlevene oraše i limunov sok sve dok jabuke ne omekšaju.
Umesite brašno i hladnu vodu. Zatim časom napravite kružne listiće na koje ćete kašikom sipati smesu i trakicama zatvoriti testo. Viljuškom utisnite ivice kolačića i premažite testo umućenim jajetom.
Zagrejte rernu na 180 C i pecite 20- 25 minuta, dok kolačići ne dobiju zlatno smeđu boju.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Angelika Rose.