МУСАКА по оригиналном рецепту - Личи на домаћу, али садржи један тајни састојак који ће одушевити све
Овако се спрема права мусака.
Љубитељ сте мусаке, али никада нисте пробали оригиналну? Време је да се то промени. Доносимо вам редак рецепт овог грчког јела.
Састојци:
- уље
- већа главица црног лука
- чен белог лука
- со
- 600 г јунећег меса
- 200 г свињског меса
- 500 мл сока од парадајза
- два патлиџана
- 1 л млека
- брашно
- 120 г маслаца
- десет кромпира
- цимет
- качкаваљ
Припрема:
Исеците лук, динстајте га и додајте мало соли. Затим придружите млевено месо и парадајз сок, па оставите на тихој ватри око 45 минута. Када буде готово додајте прстохват цимета, за бољи укус.
Плави патлиџан исеците на траке, па ставите у воду да не поцрни. За то време направите пире кромпир од пет кромпира, а остатак исеците на колутове.
Патлиџан испржите на уљу, тако да изгледа гриловано. Припремите и башамел сос. Дошло је време за ређање.
Најпре иде исечен кромпир, благо га посолите, и следи танак слој патлиџана. Равномерно распоредите месо, па нек иде пире кромпир. Прекријте башамел сосом и изренданим качкаваљем.
Пеците на 200 степени око 45 минута. Пријатно!