Најбољи лагани спој КОКОСА И МАЛИНЕ - Посна РАФАЕЛО ТОРТА ће вас одушевити, укус је незабораван
Права освежавајућа посластица за дане поста.
Представљамо вам посну торту са малинама и кокосом. Спој ова два укуса чини је неодољиво укусном и одличном за било које породично славље у току поста.
За кору:
250 г посног кекса
1 кесица ванилин шећер
100 г маргарина
70 мл сока од поморанџе
За фил од воћа:
- 200 г малина
- 5 кашика шећера
- 100 мл воде
- 2 кашике густина
- За фил са кокосом:
- 600 мл воде
- 6 кашика шећера
- 80 г пудинга од ваниле
- 100 г маргарина
- 50 г посне беле чоколаде
- 2 кашике шлага
- 100 г кокоса
Још:
- 100-120 г посног шлага
- 200 мл киселе воде
- посна чоколада
Припрема:
Млевени кекс помешајте са ванилин шећером, маргарином и соком од поморанџе. Лепо сједините, па утисните у калуп пречника 20 цм, који сте обложили пек папиром. Ставите у фрижидер.
У посуди помешајте густим са 50 мл воде. Сједините тако да нема грудвица. У шепру сипајте малине, воду и шећер, па кувајте док не проври. Додајте смесу од густина и кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање.
На подлогу од кекса сипајте врео фил са малинама и сачекајте да се потпуно охлади.
У шерпу сипајте воду и шећер, па додајте пудинг и кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. Пред крај додајте чоколаду и маргарин, па мешајте док се састојци не отопе и сједине.
Покријте провидном фолијом и оставите да се охлади на собној темепратури. Шлаг умутите у другој посуди са киселом водом. Када се фил охлади додајте две кашике шлага, па умутите, а онда додајте и кокос и лагано умешајте. Сипајте преко воћног фила, а онда преко премажите и умућени шлаг.