Најбољи ПОСНИ РУЧАК или рана вечера - Рецепт за ПОДВАРАК са кромпиром из рерне, готов за 20 минута, а топи се у устима
Јело идеално као касни ручак или рана вечера, а уживаћете у спремању и конзумирању.
Подварак је често први избор свим гурманима или онима који код куће имају такве. Спремљен на постан начин задовољиће потребе уздржавања од мрсне хране, али и ваше непце.
Састојци:
- главица црног лука
- главица киселог купуса
- 500 г кромпира
- главица белог лука
- слатка црвена паприка
- туцана љута паприка
- уље
- со
- бибер
- ловоров лист
Припрема:
Исеците црни лук и испржите га на уљу. Када постане стакласт, придружите ситно сечен кисели купус. Додајте мало воде и динстајте док не омекша. Зачините бибером у зрна и ловоровим листом.
После 30 минута динстања, додајте слатку и туцану паприку. Затим придружите изгњечену главицу белог лука. Мешајте.
Ољуштите кромпир, исеците на колутиће, науљите и поспите бибером, па слатком паприком. Измешајте, па сложите у круг преко купуса који је у тигању.
Ставите да се пече око 20-30 минута. Пријатно!