Najbolji POSNI RUČAK ili rana večera - Recept za PODVARAK sa krompirom iz rerne, gotov za 20 minuta, a topi se u ustima
Jelo idealno kao kasni ručak ili rana večera, a uživaćete u spremanju i konzumiranju.
Podvarak je često prvi izbor svim gurmanima ili onima koji kod kuće imaju takve. Spremljen na postan način zadovoljiće potrebe uzdržavanja od mrsne hrane, ali i vaše nepce.
Sastojci:
- glavica crnog luka
- glavica kiselog kupusa
- 500 g krompira
- glavica belog luka
- slatka crvena paprika
- tucana ljuta paprika
- ulje
- so
- biber
- lovorov list
Priprema:
Isecite crni luk i ispržite ga na ulju. Kada postane staklast, pridružite sitno sečen kiseli kupus. Dodajte malo vode i dinstajte dok ne omekša. Začinite biberom u zrna i lovorovim listom.
Posle 30 minuta dinstanja, dodajte slatku i tucanu papriku. Zatim pridružite izgnječenu glavicu belog luka. Mešajte.
Oljuštite krompir, isecite na kolutiće, nauljite i pospite biberom, pa slatkom paprikom. Izmešajte, pa složite u krug preko kupusa koji je u tiganju.
Stavite da se peče oko 20-30 minuta. Prijatno!