Манастирски колач НА ВОДИ са пекмезом и орасима - Рецепт за посну посластицу право из бакине кухиње никога не оставља равнодушним
Доносимо вам рецепт који је по мери монаха, а ни вас неће разочарати.
07.03.2025.
17:14
Коментари (0)
Идеалан колач на води мора бити и укусан, а овај испуњава сва очекивања. Испратите поступак припреме у наставку и уживајте.
Састојци:
- 4 кашике млевених ораха
- 4 кашике сецканих ораха
- 4 кашике мармеладе по жељи
- 2 кашике шећера
- прашак за пециво
- 400 мл млаке воде
- 20 кашика брашна
- мало цимета
За премазивање:
- 4 кашике пекмеза
- 4 кашике сецканих ораха
Припрема:
Помешајте воду, шећер и мармеладу. Затим додајте орахе, цимет, прашак за пециво и брашно. Умутите миксером.
Излијте у калуп обложен папиром за печење. Пеците на 200 степени око 40 минута.
Одозго намажите пекмез, па поспите орахе. Када се охлади исеците на коцке. Пријатно!