Најхрскавија ПОСНА ПИТА на води од готових кора - Прави се за 10 минута, а пуњење ће вас одушевити
Доносимо вам рецепт који можете искористити за васкршњи пост, а сигурни смо да ћете се одушевити када пробате ову посну питу!
Посна пита на води, без трунке уља, са печуркама и парадајзом је многима омиљено јело током поста, а прави се невероватно лако! Потребно вам је свега 10 минута да је направите, а право је уживање за целу породицу.
Потребни састојци:
2 празилука
400 г шампињона или печурки по жељи (продинстати на мало воде)
200 мл куваног парадајза
1 кашичица бибера
1 кашичица сувог зачина
1 кашичица соли
Мало першуна
500 г кора за пите и баклаве
Припрема:
Исецкајте печурке на листиће и празилук на коцкице, па заједно их издинстајте на мало воде. Потом додајте у фил све зачине и још мало промешајте, а онда сипајте 2 дцл куваног парадајза.
Затим филујте готове коре за питу и премажите их на крају соком од парадајза.
Пећи на 200° 15-20 минута, чим добију златно жуту боју, прекрити фолиом и пећи још 20 минута.
Србија Данас/Стил, Ивана Богићевић/Пренела Ј.Ш.