НАЈХРСКАВИЈА РИБА ИЗ РЕРНЕ: Не шири се мирис по кући, готова за 30 минута, а ова МАРИНАДА чини је као из ресторана са Мишелин звездом
Ово је рецепт који мењате за све досадашње! Риба из рерне, без мириса у кући, хрскава као из фритезе и то захваљујући посебној маринади - идеалан летњи ручак, пун протеина и витамина Д!
Лети нам прија лагана, здрава и брза храна. Иако многи избегавају припрему рибе код куће због непријатног мириса и компликованих техника, овај рецепт решава све проблеме. Риба се не лепи, не суши и не шири мирис – а укус? Као да сте је поручили у ресторану са 5 звездица.
Рецепт и припрема:
Састојци:
2 филета ослића (или скуше, пастрмке...)
2 кашике маслиновог уља
Сок од пола лимуна
1 кашичица сенфа
1 чен белог лука (ситно исецкан)
Кашичица сушеног оригана
Со, бибер
Кукурузно брашно за хрскаву корицу
Припрема:
У чинији сјединити маслиново уље, лимунов сок, сенф, бели лук и зачине. Добро промешати.
Филете потопити у ову маринаду, прекрити фолијом и оставити да одстоје 15 минута.
Рерну загрејати на 220°Ц.
Филете извадити из маринаде, уваљати лагано у кукурузно брашно и поређати у плех обложен папиром за печење.
Пећи око 15 минута са једне стране, затим окренути и пећи још 10-15 минута док не порумене.
Зашто баш ова риба лети?
Риба је савршен избор за топле дане – лако се вари, богата је омега-3 масним киселинама и витамином Д који већини жена недостаје.
Препорука: Служити уз барени кромпир са першуном и лимуном или сезонску салату.