Најкремастије макароне са сиром: Уз ОВАЈ САВЕТ нема шансе да не успеју - Један корак у припреми чине да се топе у устима
Многима омиљени оброк често остане сувље текстуре, али ми вам доносимо рецепт уз који је "крема" загарантована.
Макароне са сиром, па још и са четири врсте истог, један је оде омиљених оброка многима. Зашто? Разлога је много, од брзине којом се спрема, преко лакоће и једноставности самог рецепта, па све до изванредног укуса који се јавља као финални резултат. Мада, овај оброк није нужно ни скуп, што му такође даје на "популарности".
Ми вам доносимо рецепт који је познат по својој КРЕМАСТОЈ ТЕКСТУРИ. Ове ултра кремасте макароне са сиром топе се у устима. Савршен спој три врсте сира, путера и млека ствара неодољиво богат сос. Идеално за брз ручак, вечеру или послужење гостима када желите да сви траже репете
Шта вам је све потребно од састојака?
- Макароне 50 г
- Путер 2 кашике
- Брашно 2 кашике
- Млеко 500 мл
- Чедар сир 150 г
- Моцарела 100 г
- Пармезан 50 г
- Со и бибер по укусу
- Мускатни орах прстохват
Ово је поступак припреме:
Скувајте макароне према упутству на паковању. Оцедите и оставите са стране.
У већем тигању отопите путер, додајте брашно и мешајте 1 минут да се направи блага запршка. Полако додајте млеко, стално мешајући, док не добијете гладак бешамел сос. Додајте чедар, моцарелу и пармезан, па мешајте док се сир потпуно не истопи и сос постане кремаст.
Посолите, побиберите, додајте мало мускатног орашчића по жељи. Умешајте макароне у сос и служите одмах док је топло и растегљиво.