Најлакши ЧОКОЛАДНИ колач од само 2 састојка готов за 15 минута - Одушевићете се колико се лако прави, а тако је сочан и укусан
Битно је да се добро охлади пре послужења
Ако волите брзе и једноставне рецепте, а уједно не желите да правите компромисе у укусу, овај чоколадни колач је права ствар за вас! Са само два састојка, овај колач ће постати ваша омиљена брза посластица.
Не само да је готов за свега 15 минута, већ је и невероватно сочан и укусан. Одушевићете се колико је лако направити, а резултат је права чоколадна бомба која се топи у устима!
За припрему овог колача не треба вам ни миксер ни компликована опрема, све што вам је потребно су основни састојци који се брзо комбинују у савршен десерт.
Састојци:
- 200 г чоколаде (најбоље тамне или млечне, по избору)
- 4 јаја
Припрема:
Прво, ставите чоколаду у малу посуду и отопите је на пари или у микроталасној. Ако користите микроталасну, пазите да је отопите постепено на ниској температури, уз кратке паузе како не бисте прегрејали чоколаду.
Док се чоколада топи, у другој посуди добро умутите јаја док не постану пенаста. Можете користити виљушку или миксер, али чак и рукама можете постићи одличан резултат. Јаја треба да добију светлу, ваздушасту текстуру.
Када се чоколада отопи и мало охлади, пажљиво је помешајте са умућеним јајима. Све добро сједините, водећи рачуна да смеса буде глатка и уједначена. Не брините, чак иако смеса изгледа мало гушће у почетку, све ће се лепо сјединити када се пече.
Након што сте добили лепу чоколадну смесу, пребаците је у претходно припремљени плех обложен папиром за печење. Ставите плех у претходно загрејану рерну на 180°Ц и пеците колач око 15-20 минута. Колач ће бити готов када се на површини створи сува кора, док ће унутрашњост остати мекана и сочна.
Након печења, оставите колач да се мало охлади пре него што га исечете, али будите сигурни да ћете се тешко одупрети његовом мирису док се хлади. Резултат је сочан, богат чоколадом колач који можете послужити самостално или уз шлаг, воће, или куглу сладоледа.
Савети:
Ако желите додатни укус, можете додати мало ванилин шећера у смесу или прстохват соли како бисте појачали укус чоколаде. Такође, можете експериментисати са различитим врстама чоколаде – тамна чоколада даје интензивнији укус, док млечна чоколада ствара слађи колач.
Овај колач је идеалан за све који немају пуно времена, а желе да уживају у богатом, чоколадном укусу. Укус је изванредан, а текстура нежна и сочна. Сви љубитељи чоколаде, сигурно ће бити одушевљени!