Најукусније слане ПОСНЕ ШТАНГЛИЦЕ - О њиховом укусу се прича, а важе за краљице међу посним јелима
Штанглице које ће одушевити укућане, а цео комшилук оборити са ногу.
Краљице поста, ове штанглице купиће и оне хладног срца. Сви који воле слану храну уживаће у њиховом укусу, а ни остали неће остати равнодушни.
Састојци:
- 4 млада лука
- 700 г спанаћа
- уље
- со
- бибер
За бисквит:
- 3,5 шоље брашна
- 2,5 шоље киселе воде
- 1.5 шоља уља
- 2 кашичице соли
- 2 кашичице соде бикарбоне
За фил:
- 1 кг шампињона
- 200 г сусама
- 400 г посног мајонеза
За декорацију:
- 100 г посног качкаваља
Припрема:
Продинстајте лук и спанаћ. За то време у посуду ставите брашно, уље, киселу воду, со и соду бикарбону. Сједините жицом за мућење.
Прохлађени спанаћ изручите у смесу од брашна. Затим, то излијте у плех обложен папиром за печење. Ставите да у рерну на 200 степени 20-30 минута.
Издинстајте шампињоне, додајте со и бибер. Испржите и сусам, па придружите охлађеним шампињонима. Мајонез сједините са смесом.
Преко испеченог бисквита премажите фил. На врх додајте изрендан постан качкаваљ. Пријатно!