Najukusnije slane POSNE ŠTANGLICE - O njihovom ukusu se priča, a važe za kraljice među posnim jelima
Štanglice koje će oduševiti ukućane, a ceo komšiluk oboriti sa nogu.
Kraljice posta, ove štanglice kupiće i one hladnog srca. Svi koji vole slanu hranu uživaće u njihovom ukusu, a ni ostali neće ostati ravnodušni.
Sastojci:
- 4 mlada luka
- 700 g spanaća
- ulje
- so
- biber
Za biskvit:
- 3,5 šolje brašna
- 2,5 šolje kisele vode
- 1.5 šolja ulja
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice sode bikarbone
Za fil:
- 1 kg šampinjona
- 200 g susama
- 400 g posnog majoneza
Za dekoraciju:
- 100 g posnog kačkavalja
Priprema:
Prodinstajte luk i spanać. Za to vreme u posudu stavite brašno, ulje, kiselu vodu, so i sodu bikarbonu. Sjedinite žicom za mućenje.
Prohlađeni spanać izručite u smesu od brašna. Zatim, to izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Stavite da u rernu na 200 stepeni 20-30 minuta.
Izdinstajte šampinjone, dodajte so i biber. Ispržite i susam, pa pridružite ohlađenim šampinjonima. Majonez sjedinite sa smesom.
Preko ispečenog biskvita premažite fil. Na vrh dodajte izrendan postan kačkavalj. Prijatno!