Направите за ДОРУЧАК КРОАСАНЕ по рецепту старом 30 година - Ваздушасти и мекани, а спремају се очас посла, успева чак и ПОЧЕТНИЦИМА
Доносимо вам рецепт за кроасане, стар 30 година, тесто успева чак и почетницима.
Ови кроасани су права посластица за сваки доручак! Ваздушасти, мекани и са савршеним слојевима теста, прави су избор за љубитеље свежег пецива. Иако се можда чини да је припрема ових кроасана изазовна, овај рецепт је заправо врло једноставан и брз, па ће вам сигурно успети и ако сте почетник у кухињи.
Испод су сви састојци и поступак како да уживате у савршеним кроасанима, чак и ако сте тек на почетку свог кулинарског пута.
Састојци
500 г брашна
1 паковање прашка за пециво
200 мл млека
100 мл јогурта
100 г маргарина (или путера)
1 јаје
1 кашичица соли
1 кашичица шећера
200 г киселе павлаке (или крем сира)
1 жуманце (за премазивање)
100 г ренданог сира (по жељи)
Припрема
Прво, у већој посуди помешајте брашно, прашак за пециво, со и шећер. Затим додајте млеко, јогурт, јаје и омекшали маргарин (или путер). Све добро сједините рукама или миксером док не добијете глатку и мекану масу. Тесто треба бити еластично, али не превише лепљиво. Ако је потребно, додајте још мало брашна.
Након што сте добили хомогено тесто, ставите га на побрашњену површину и разваљајте у облик круга дебљине око 1 цм. Затим, помоћу ножа или пица токе, исеците тесто на 8 једнако великих троуглова. На ширину сваког троугла можете ставити мало киселе павлаке (или крем сира) и по жељи посути ренданим сиром, а затим увити кроасане од ширих ка ужим крајевима.
Кроасане ставите на плех обложен папиром за печење. Премажите их умућеним жуманцем како би добили лепу златно-смеђу боју приликом печења.
Пеците кроасане у унапред угрејаној рерни на 180°Ц око 20-25 минута, док не постану лепо златни и хрскави. Када су готови, оставите их неколико минута да се охладе, а затим уживајте у њиховој мекоћи и пуном укусу.
Ови кроасани су савршен доручак за сваку прилику. Не заборавите да су идеални и за почетнике, јер се припремају брзо и лако, а резултат је неодољив!