Водитељка Марија Егеља поделила је рецепт за савршени СЛАТКИ БАНАНА хлеб - мекан, мирисан и сочан, нико му неће ОДОЛЕТИ
Популарна водитељка Марија Егеља поделила је свој омиљени рецепт овог колача, који је савршен за доручак, ужину или уз шољицу кафе.
Водитељка Марија Егеља, омиљено лице телевизије Пинк, одушевила је своје пратиоце на Инстаграму једноставним и брзим рецептом за банана хлеб. У објави је показала како припрема овај сочан колач, идеалан за доручак или слатку ужину.
Уколико волите хранљиве рецепте овај је прави избор за вас. Идеалан за сваку прилику, било да је породично окупљање, пријатељско дружење или сопствени мерак након квалитетног ручка. Уједно спада у здравије посластице.
Можете да га послужите уз додатак неког воћа, млевених ораха, лешника или крема по избору.
- 3 зреле банане
- 10 кашика спелтиног брашна
- 2 кашике млевеног рогача
- 1 прашак за пециво
- 2 кашике кокосовог уља
- 3 јаја
- По жељи свеже воће, млевени ораси, цимет и слично
Припрема:
Укључите рерну на 180°Ц. Калуп за печење хлеба запремине 1л премажите путером и обложите папиром за печење.Пенасто умутити три јаја, додати изгњечене банане. Све састојке још мало умутите шпатулом и ставите у калуп.
Пеците у зависности од јачине ваше рерне 50 - 60 минута. Коришћењем чачкалице можете проверири да ли је хлеб печен, уколико јесте чачкалица ће бити сува.
Пријатно!
Детаљнији рецепт можете погледати ОВДЕ