Voditeljka Marija Egelja podelila je recept za savršeni SLATKI BANANA hleb - mekan, mirisan i sočan, niko mu neće ODOLETI
Popularna voditeljka Marija Egelja podelila je svoj omiljeni recept ovog kolača, koji je savršen za doručak, užinu ili uz šoljicu kafe.
Voditeljka Marija Egelja, omiljeno lice televizije Pink, oduševila je svoje pratioce na Instagramu jednostavnim i brzim receptom za banana hleb. U objavi je pokazala kako priprema ovaj sočan kolač, idealan za doručak ili slatku užinu.
Ukoliko volite hranljive recepte ovaj je pravi izbor za vas. Idealan za svaku priliku, bilo da je porodično okupljanje, prijateljsko druženje ili sopstveni merak nakon kvalitetnog ručka. Ujedno spada u zdravije poslastice.
Možete da ga poslužite uz dodatak nekog voća, mlevenih oraha, lešnika ili krema po izboru.
- 3 zrele banane
- 10 kašika speltinog brašna
- 2 kašike mlevenog rogača
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kokosovog ulja
- 3 jaja
- Po želji sveže voće, mleveni orasi, cimet i slično
Priprema:
Uključite rernu na 180°C. Kalup za pečenje hleba zapremine 1l premažite puterom i obložite papirom za pečenje.Penasto umutiti tri jaja, dodati izgnječene banane. Sve sastojke još malo umutite špatulom i stavite u kalup.
Pecite u zavisnosti od jačine vaše rerne 50 - 60 minuta. Korišćenjem čačkalice možete proveriri da li je hleb pečen, ukoliko jeste čačkalica će biti suva.
Prijatno!
Detaljniji recept možete pogledati OVDE