Оброк који обара с ногу: Пита од јаја и поврћа без брашна и кора постала хит – готова за 30 минута, топи килограме и пуни енергијом
Припрема се брзо, богата је поврћем, без глутена и савршено одговара свима који желе лаган, а хранљив почетак дана.
Овај рецепт је идеалан за запослене људе, спортисте, маме у журби, али и све оне који желе да једу квалитетно без превише времена у кухињи. Најбоље од свега – не морате користити ни брашно, ни коре, јер јаја и поврће стварају савршену текстуру и богат укус који не треба додатна “појачања”.
Састојци
-
1 броколи
-
1 црни лук
-
1 шаргарепа
-
200 г чери парадајза
-
1 тиквица
-
4 јајета
-
70 г фета сира
-
70 г качкаваља
-
100 мл павлаке за кување
-
Маслиново уље
-
Со, бибер
Умутите јаја, павлаку, со и бибер. Додајте измрвљен фета сир и рендани качкаваљ – то ће бити ваша кремаста смеса која повезује све састојке.
На маслиновом уљу пропржите ситно сецкани црни лук и рендану шаргарепу, а затим додајте на коцкице сецкану тиквицу и ситније комаде броколија.
Поврће динстајте док не омекша, а на крају додајте чери парадајз, преполовљен. Прелијте све умућеном смесом од јаја и сира, промешајте и сипајте у подмазан плех или ватросталну посуду.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 30 минута, док не добије златну боју и чврсту структуру.
Детаљније о начину припреме на видеу Моја кухиња Тања.