Оброк за витку линију: Ово Емина Јаховић једе готово сваки дан - спрема се за само 10 минута и преукусно је
Сви траже још.
Певачица Емина Јаховић већ годинама негује витку линију и беспрекоран изглед, а један од њених омиљених оброка чак и када је на строгој дијети је овај лагани италијански панини. Без додатог шећера, богат свежим поврћем и здравим мастима, спреман за само десет минута, идеалан је за све који желе укусно и здраво.
Лето тражи брз, лаган и хранљив оброк, а брускети-панини рецепт који препоручује Емина савршено се уклапа у ту формулу. Маслиново уље, ароматични песто, печено поврће и сир на хрскавом италијанском хлебу праве савршен баланс укуса и лакоће, без гриже савести и додатних калорија.
Састојци и количина за 4 особе:
- 1/4 шоље (50 мл) маслиновог уља
- 2 кашике (30 мл) балсамико сирћета
- 3/4 кашичице соли
- 3/4 кашичице свеже млевеног бибера
- 4 чена белог лука, млевена
- 1 тиквица, исечена на кришке дебљине око 1 цм
- 1 црвена паприка, исечена на тракице
- 1/2 црвеног лука, исеченог на колутове
- 1/4 шоље песта (може босиљак, артичока или парадајз)
- 8 кришки италијанског хлеба (фокача, чабата или слично)
- 1/4 шоље укисељених љутих папричица по жељи
- 1 шоља (250 мл) ренданог сира (mozzarella, проволоне или асиаго)
Начин припреме:
У мањој посуди сједините маслиново уље, балсамико сирће, со, бибер и млевени бели лук.
Прелијте овом маринадом тиквицу, паприку и лук, па оставите да одстоји 15 минута како би поврће упило све ароме.
Пеците маринирано поврће на грил тигању или у рерни док не омекша и добије благу златну боју.
Сваку кришку хлеба премажите пестом, затим распоредите гриловано поврће, додајте љуте папричице и поспите ренданим сиром.
Спојите кришке у сендвич и загрејте их у grill тостеру или рерни док се сир не отопи и хлеб не постане хрскав.
За оне који желе богатију, протеинску верзију, слободно додајте листове руколе, маслине или танко сечену ћуретину. Ове панине се лако могу припремити унапред и савршене су за пикник, путовање или брз, здрав оброк на послу.