Доносимо вам рецепт за мало креативнији ручак од оних на које сте навикли. Спремите тиквице и наоружајте се стрпљењем!
Састојци:
2 тиквице
350 г млевеног меса
400 г парадајз сока
главица љубичастог лука
3 чена белог лука
120 мл павлаке за кување
50 г сира
2 кашике кајмака (може и павлака)
пола кашике млевене црвене паприке
кашичица мајчине душице
пола кашичице босиљка
уље, со и бибер по укусу
Припрема:
Тиквице исеците на танке комаде, добро посолите и оставите са стране.
На загрејаном уљу пропржите млевено месо, лук, зачините и додајте пелат. На сваки лист тиквице ставите мало надева и увијте. Све сложите у ватросталну посуду за печење, прелијте павлаком за кување и кајмаком, додајте мало сира да се запече.
Пеците око 20 минута на 220 степени. Пријатно!
@na_laganoj_vatri Ево идеје за сутрашњи ручак: ролнице од тиквица пуњене болоњез сосом, запечене у рерни! Лаган, сочан и здрав оброк за цијелу породицу – савршен за љето. 🥒☀️ САСТОЈЦИ: • 2 тиквице (700 г) • 350 г мљевеног меса • 400 г парадајз пелата • 1 главица црвеног лука • 3 чена бијелог лука • 120 г врхња за кухање • 50 г сира (mozzarella или гауда) • 2 кашике кајмака (може и павлака) • ½ кашике мљевене црвене паприке • 1 кашичица мајчине душице • ½ кашичице босиљка • уље, со и бибер по укусу Поступак припреме приказан је у видеу. Важно је да тиквице прије пуњења посолите и оставите да одстоје како би отпустиле вишак воде – то касније покупите убрусом. Болоњез за ово јело не мора да се куха дуго – укупно 20–30 минута је сасвим довољно. Уролане тиквице пеците у загријаној рерни 20 минута на 220°Ц, затим поспите сиром и још кратко запеците. 💡Савјет: Често имам залеђен готов болоњез, па су ролнице од тиквица готове за пола сата! Наведене мјере довољне су за 3 особе. Ако вам се свидио рецепт, лајкујте и сачувајте га за касније. 🧡 Који је ваш омиљени начин припреме тиквица? Пишите у коментару! 💬👇 #rolniceodtikvica #tikvice #bolonjeze #idejazarucak #recept #nalaganojvatri ♬ Cooking ТИме - Neyaraf