Мекане палачинке и након неколико дана - Испратите оригиналан рецепт, тајна је у једном састојку
Можете ли замислити мекоћу палачинки након што одстоје? Уз овај састојак снови ће се претворити у стварност.
Палачинке су омиљена посластица скоро сваком детету са Балкана, а ни одрасли им не могу одолети.
Приликом њихове припреме важно је да тесто буде одговарајуће густине, али и рецепт који се прати. Овај ће вам донети најмекше и најукусније палачинке до сада.
Састојци:
3 шоље брашна
2,5 шоље киселе воде
1 кашика шећера
мало соли
1/2 кашичице прашка за пециво
1 кесица ванилин шећера
уље
Припрема:
Помешати брашно са киселом водом, шећером, ванилин шећером, прашком за пециво и на врх ножа соли, па мутити миксером док се не добије ређа каша.
Додати једну кашику уља и још мало промешати.
За печење палачинки најпогоднији је тигањ са тефлонским дном. У тигањ сипати неколико капи уља, па када се добро загреје, сипати око пола кутлаче течне смесе, таман толико да покрије дно тигања.
Када се једна страна палачинке испече, преврнути је на другу страну. Пре печења сваке палачинке додати у тигањ неколико капи уља.
Србија Данас/Крстарица/Пренела С.П.