Donosimo vam recept za malo kreativniji ručak od onih na koje ste navikli. Spremite tikvice i naoružajte se strpljenjem!
Sastojci:
2 tikvice
350 g mlevenog mesa
400 g paradajz soka
glavica ljubičastog luka
3 čena belog luka
120 ml pavlake za kuvanje
50 g sira
2 kašike kajmaka (može i pavlaka)
pola kašike mlevene crvene paprike
kašičica majčine dušice
pola kašičice bosiljka
ulje, so i biber po ukusu
Priprema:
Tikvice isecite na tanke komade, dobro posolite i ostavite sa strane.
Na zagrejanom ulju propržite mleveno meso, luk, začinite i dodajte pelat. Na svaki list tikvice stavite malo nadeva i uvijte. Sve složite u vatrostalnu posudu za pečenje, prelijte pavlakom za kuvanje i kajmakom, dodajte malo sira da se zapeče.
Pecite oko 20 minuta na 220 stepeni. Prijatno!
@na_laganoj_vatri Evo ideje za sutrašnji ručak: rolnice od tikvica punjene bolonjez sosom, zapečene u rerni! Lagan, sočan i zdrav obrok za cijelu porodicu – savršen za ljeto. 🥒☀️ SASTOJCI: • 2 tikvice (700 g) • 350 g mljevenog mesa • 400 g paradajz pelata • 1 glavica crvenog luka • 3 čena bijelog luka • 120 g vrhnja za kuhanje • 50 g sira (mozzarella ili gauda) • 2 kašike kajmaka (može i pavlaka) • ½ kašike mljevene crvene paprike • 1 kašičica majčine dušice • ½ kašičice bosiljka • ulje, so i biber po ukusu Postupak pripreme prikazan je u videu. Važno je da tikvice prije punjenja posolite i ostavite da odstoje kako bi otpustile višak vode – to kasnije pokupite ubrusom. Bolonjez za ovo jelo ne mora da se kuha dugo – ukupno 20–30 minuta je sasvim dovoljno. Urolane tikvice pecite u zagrijanoj rerni 20 minuta na 220°C, zatim pospite sirom i još kratko zapecite. 💡Savjet: Često imam zaleđen gotov bolonjez, pa su rolnice od tikvica gotove za pola sata! Navedene mjere dovoljne su za 3 osobe. Ako vam se svidio recept, lajkujte i sačuvajte ga za kasnije. 🧡 Koji je vaš omiljeni način pripreme tikvica? Pišite u komentaru! 💬👇 #rolniceodtikvica #tikvice #bolonjeze #idejazarucak #recept #nalaganojvatri ♬ Cooking TIme - Neyaraf