Ове слане палачинке са шунком и сиром сви обожавају: Лако се спремају, а нестану за тили час
Преукусне су.
Слане палачинке пуњене шунком и сиром савршен су избор за брз доручак, лагани ручак или вечеру.
Хрскаве су споља, а кремасте изнутра и идеалне су за послужење гостима или као ужина за децу. Могу се припремити унапред и запећи непосредно пре сервирања.
Састојци и количина:
За палачинке:
Јаја - 2 комада
Млеко - 250 мл
Минерална вода - 100 мл
Брашно - 150 г
Со - прстохват
Уље - 1 кашика
За пуњење:
Шунка - 200 г
Качкаваљ - 200 г
Павлака за кување - опционо, за додатну кремастост
Начин припреме:
У чинији умутите јаја, додајте млеко, воду, брашно, со и уље. Умутите да добијете глатку смесу. Оставите да одстоји 10-15 минута. У подмазаном тигању испеците палачинке као и обично.
На једну половину сваке палачинке ставите мало шунке, преко тога нарендани сир и, по жељи, кашичицу павлаке. Преклопите палачинку на пола, па још једном да добијете троугао или замотајте као ролат. Ако желите да запечете, палачинке поређајте у плех, поспите још мало сира одозго и запеците 10-ак минута у рерни на 180°Ц док се сир не истопи и палачинке не порумене. Преко њих можете да додате и сусам.