Памела Андерсон открила породични рецепт за КИСЕЛЕ КРАСТАВЦЕ: Као из бакине зимнице, али са зачинима који дају укус из снова - ово ћете желети да пробате одмах
Холивудска звезда Памела Андерсон, позната по глумачким улогама и активизму, овога пута освојила је публику из потпуно другачијег разлога – поделила је рецепт за киселе краставце који потиче из њене породице. У питању је зимница какву многе Српкиње праве сваке јесени, али са неочекиваним зачинима који дају савршен баланс љутине, цветних нота и традиционалног укуса.
Холивудска звезда и икона стила, Памела Андерсон, изненадила је свет када је открила да у слободно време ужива у баштованству и прављењу домаће зимнице. Њен породични рецепт за киселе краставце осваја на први залогај – спој традиционалног укуса из бакине кухиње и необичних зачина који их претварају у право гурманско савршенство.
Памела Андерсон, позната по својој глумачкој каријери и активизму, одлучила је да свету представи посебан део своје породичне традиције – рецепт за киселе краставце који се преноси генерацијама. Одрасла у породици која је радо киселила поврће, Памела је класичној рецептури додала свој лични печат: суве латице јестивих ружа, ружичасти бибер, guajillo чили и димљену морску со.
Ова необична комбинација даје савршен баланс слатке љутине, цветних нота и богатог повртног укуса. Инспирација долази од њене Велике тетке Вие, чији су краставци некада освајали награде на сајмовима хране.
Памела је рецепт укључила у свој кувар И Лове You: Реципес Фром the Хеарт, а сада га у сарадњи са брендом Фламинго Естате претвара у лимитирано издање „Памела’с Пицклес“. Свака тегла се продаје по 35 долара, а цео приход иде Цалифорниа Wildlife Центер-у – ветеринарској болници за дивље животиње.
Савршенство у тегли – киселе краставце можете јести и без ичега уз њих
„Кисели краставци иду уз готово све, а уз то су и одлични за варење. Ја их једем директно из тегле!“ – каже Памела, додајући да су сви састојци локалног порекла и органски гајени.
За љубитеље домаће зимнице, овај рецепт је права ризница инспирације – савршен спој бакине кухиње и модерних гурманских зачина који могу обогатити и вашу трпезу.
Тајна Памелиног рецепта за киселе краставце – зачин који никада не бисте помислили да додате
Састојци:
- 1 кг малих краставаца (чврсти, свежи)
- 4 чена белог лука (преполовљена)
- 1 кашика семенки сенфа
- 1 кашика суве мирођије
- 1 кашика ружичастог бибера
- 2 guajillo чилија (или други суви благи чили)
- 2 кашике латица јестивих ружа (суве)
- 1 кашика димљене морске соли
- 750 мл јабуковог сирћета
- 250 мл воде
- 2 кашике шећера
Припрема:
Краставце добро оперите и потопите у хладну воду сат времена да остану хрскави.
У већој шерпи помешајте сирће, воду, со и шећер, па загрејте до кључања.
У стерилисане тегле ставите бели лук, семенке сенфа, мирођију, ружичасти бибер, чили и латице ружа.
Распоредите краставце по теглама, па их прелијте врућом течношћу.
Затворите тегле, окрените их наопако 5 минута, па вратите у усправан положај и оставите да се охладе.
Чувајте на хладном и тамном месту најмање 2 недеље пре конзумирања – тада постижу пуну арому.
Латице ружа у зимници? Ево зашто овај састојак мења све
Памела каже да латице ружа дају нежну цветну ноту, док димљена морска со и guajillo чили додају топлину и сложеност укуса. Ови краставци нису само прилог – савршени су уз сендвиче, печења или као здрава ужина директно из тегле.