Пита са КОРАМА које се РАЗВЛАЧЕ: Овакву још НИСТЕ спремали, сваки залогај буди прави рај за непце
Једноставан и укусан рецепт за питу са преклапајућим корама које ће учинити да сваки залогај буде прави рај.
Пита са сиром је један од најомиљенијих јела у готово сваком домаћинство.
Састојци
За тесто
- 200 мл топле воде
- 200 мл топлог млека
- 10 г квасца
- 10 г шећера
- 600 г брашна
- 8 г соли
За фил
- 200 г сира
- 100 г путера
- 100 мл уља
За премазивање вам је потребно једно жуманце.
У посуду помешајте састојке за тесто и добро промешајте, док тесто не постане глатко.
Након тога покријте и оставите да одстоји 30 минута.
Сир ситно уситните. Маргарин отопите, а потом додајте уље.
На побрашњену подлогу премесите тесто и поделите га на три дела.
Делове развијте оклагиом.
Први део премажите истопљеним маргарином, а затим поспите сир. Додајте други развијени део и поновите поступак. Затим и трећи развијени део и поновите поступак.
Почните да савијате странице на унутра правећи правугаоник и премажите ивице уљем.
Плех обложите папиром за печење и покријте крпом да надође 10 минута. Затим рукама развуците тесто по плеху и премажите једним жуманцетом.
Пеците 25 минута на 180 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу Lezzet Туткуну.